16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStarcraft 2 a fost anunţat oficial

Starcraft 2 a fost anunţat oficial

Blizzard Entertainment a anunţat oficial, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Seul, Coreea de Sud, că lucrează la Starcraft 2 (Artwork trailer, Cinematic trailer, Gameplay Trailer). Starcraft 2 este continuarea celui mai de succes joc de strategie real-time din toate timpurile. Va păstra, ca şi primul joc al seriei, trei rase, Protoss, Zerg şi Terran, fiecare cu unităţi specifice. Noul Starcraft va utiliza un engine 3D, include noi abilităţi pentru unităţile deja existente, cunoscute foarte bine gamerilor şi, de asemenea, introduce unităţi noi. Jocul urmează să fie lansat simultan pentru PC şi Macintosh, după cum informează computergames.ro, fiind disponibil şi un editor de hărţi. O versiune îmbunătăţită de Battle.net va asigura suportul multiplayer. Data lansării Starcraft 2 este încă necunoscută, iar pentru screenshot-uri şi informaţii despre joc, puteţi accesa www.starcraft2.com.

IBM se reprofilează pe software

IBM a anunţat că estimează că până în 2010 jumătate din profiturile totale ale companiei vor proveni din software, relatează Reuters. IBM este cea mai mare companie de servicii de tehnologie din lume, iar estimările prezentate de directorul general al companiei, Samuel Palmisano, spun că veniturile provenite din ţările emergente se vor dubla până în 2010. Serviciile de afaceri ale IMB generează aproximativ jumătate din câştigurile companiei, iar Palmisano apreciază că eforturile de creştere ale acestor servicii ar trebui să ridice marja de profit cu 2% până în 2010. Cotaţia IBM a scăzut cu 45 de cenţi, până la 105,42 dolari/acţiune, în deschiderea şedinţei bursiere de la New York Stock Exchange. Cotaţia acţiunilor a urcat cu 29% în 2007, deoarece a crescut profitul IBM, pe seama afacerii profitabile cu software, spune Reuters.

Noi opţiuni pentru utilizatorii de cartele Orange

Orange România a lansat două opţiuni care permit abonaţilor şi utilizatorilor de cartele preplătite să efectueze convorbiri în roaming la tarife cu până la 44 la sută, respectiv 67 la sută mai mici, informează agenţia Mediafax, citată de www.bloombiz.ro. Advantage este opţiunea ce permite utilizatorilor de cartele preplătite să achite cu până la 67 la sută mai puţin pentru serviciile de roaming, adică 0,69 euro/minut, în 20 de reţele din Europa. Opţiunea este gratuită şi poate fi activată prin apel la serviciul Clienţi. Prin activarea opţiunii Roaming Europe, clienţii au tarife cu până la 44 la sută mai reduse la convorbirile în roaming faţă de tarifele standard în ţările europene.

Cosmote a lansat I-Mode

Cosmote a lansat săptămâna trecută serviciul I-Mode. Acesta permite accesul wireless la internet prin tehnologia GPRS (General Packet Radio Services), informează pagina de internet www.bloombiz.ro. Serviciul I-Mode permite utilizatorilor accesul la ştiri, informaţii din domeniul financiar, prognoze meteo, anunţuri de angajare, date pentru călătorii, horoscop, programul filmelor de cinema, jocuri. De asemenea, ei pot descărca imagini de fundal, clipuri video şi tonuri de apel. Prin intermediul serviciului sunt puse la dispoziţie 13.000 de imagini de fundal şi 10.000 de tonuri, dar şi un cont de mail la domeniul „icosmo.ro“. Patru modele noi de telefoane concepute pentru I-Mode vor fi puse în vânzare de operator deoarece serviciul nu poate fi accesat decât prin intermediul telefoanelor compatibile: SonyEricsson K550im, Samsung S40i, LG L343i şi Sagem my401Ci, disponibile în reţeaua de magazine Cosmote, Germanos, Internity, Romtelecom şi la dealeri independenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS