25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSchimbari la taxe si impozite

Schimbari la taxe si impozite

Craiovenii isi pot plati de astazi taxele necesare pentru eliberarea actelor de identitate chiar in incinta Serviciului pentru Evidenta Populatiei, unde Directia de Impozite si Taxe a amenajat un ghiseu. Conducerea institutiei a incercat astfel sa facilliteze accesul cetatenilor la plata taxelor.


„Le era destul de greu sa vina din centru pâna la Piata Centrala si ne-am gândit sa venim in intâmpinarea nevoilor lor“, a declarat Eugen Calinoiu, director adjunct al Directiei de Impozite si Taxe.


Calinoiu a mentionat ca toti contribuabilii craioveni care nu si-au platit inca impozitele mai au timp pâna pe 31 martie sa faca acest lucru si sa beneficieze de o bonificatie de 10%. Deoarece termenul limita este intr-o zi de sâmbata, incasarile se vor face pâna in ziua de 2 aprilie. „Tot pâna la aceasta data trebuie achitata integral orice creanta sub 50 de lei, altfel urmând sa aplicam majorari de 0,1% pe zi“, a adaugat Eugen Calinoiu.


In ceea ce priveste obligatia craiovenilor de a declara masinile cumparate in leasing si de a plati o taxa, directorul institutiei a precizat ca dupa 31 martie vor fi declansate verificari, pentru a constata cine nu a respectat legea.


Potrivit actelor normative in vigoare, persoanele fizice risca o amenda intre 50 de lei si 200 de lei daca depun cu intârziere impozitele, iar daca nu le declara, intre 200 si 800 de lei. Sanctiunea variaza, in primul caz, pentru persoanele juridice intre 200 de lei si 800 de lei, iar in a doua situatie, intre 500 si 2.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS