13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomii, momeala pentru primarie

Romii, momeala pentru primarie

Romii debransati de la reteaua electrica din blocul N3, apartinând patronului General Comi, „au dat termen“ Primariei Craiova sa gaseasca o solutie pâna joi pentru realimentarea cu energie a imobilului.


Ramasi fara curent electric de mai bine de o luna, romii din blocul N3, din strada Motrului, detinut de Victor Bica, patronul General Comi, au amenintat primaria ca mai ingaduie pâna joi aceasta stare. „Daca joi dom’ primar nu zice când ni se plateste lumina, e de rau! Sa cumpere blocu’ si sa plateasca din ajutorul social!“, s-a ratoit o craioveanca din N3 la angajatii primariei. Mentionam ca scandalul a plecat de la sistarea energiei din cauza unor debite de circa doua miliarde de lei vechi, moment in care angajatii Sucursalei de Distributie a Electrica au luat contorul si au plecat. Directorul sucursalei, Stefan Croitoru, nu a comentat circumstantele in care a permis acumularea unor datorii uriase fara sa aiba macar un protocol de furnizare, ba, mai mult, a afirmat ca Electrica a avut contract cu Primaria Craiova. Directorii de specialitate ai municipalitatii au negat, cerându-i lui Croitoru sa puna contractul pe masa, daca-l are. In timp ce reprezentantii celor doua unitati se contraziceau, Victor Bica ameninta prin toate birourile autoritatii publice ca, daca nu se reiau tratativele pentru cumpararea de catre primarie a imobilului, administratia se va pricopsi cu un eveniment social foarte neplacut. Bica, un fost client al banului public pe vremea guvernarii PSD, a mai incercat in 2004 sa vânda Primariei Craiova cladirea din strada Motrului, planurile fiindu-i zadarnicite de rezultatele de la alegeri. El nu a putut fi contactat nici de aceasta data pentru a-si exprima un punct de vedere in legatura cu situatia romilor din blocul N3.


Factura catre nimeni


Doar sapte dintre cei 44 de romi gasiti de Primaria Craiova in blocul de pe strada Motrului au putut prezenta o carte de identitate, cei mai multi dintre ei detinând foi provizorii de identitate. Nici unul nu are, in schimb, un contract de inchiriere pentru camera ocupata. In total, in imobilul lui Victor Bica traiesc 68 de persoane, doar trei dintre cele 16 familii putând dovedi ca au fost evacuate din imobile nationalizate. „Alte opt familii sunt inregistrate la primarie cu dosar de locuinta, insa municipalitatea nu le poate acorda, deocamdata, apartamente. Nici una dintre ele nu locuieste in imobil in baza vreunei repartitii, din simplul motiv ca primaria nu putea emite repartitii pentru camere pe care nu le are in proprietate“, a declarat Elvira Stancu, directorul Directiei Relatii cu Publicul. Pentru ca in blocul N3 Electrica nu putea incheia un contract de furnizare cu nici una dintre cele 16 familii, rezulta ca societatea a aplicat si aici o practica mai veche, aceea de a da lumina oricui vrea, cu sau fara acte, si de a incasa apoi contravaloarea produsului.


Primarul Antonie Solomon a declarat ca nu va propune cumpararea blocului N3 sub presiune. „A venit fiul lui Bica la mine, inainte sa plec in concediu. I-am spus ca nu avem prevazute in bugetul pe 2006 astfel de cheltuieli. Am inteles de la directori ca a ridicat din nou problema tranzactiei si când eram plecat. Nu cumparam nimic deocamdata, cel putin nu sub presiuni. Sa incheie contracte de inchiriere cu ei, mai intâi. De ce, timp de trei ani, i-a lasat sa stea acolo cu câte trei-patru resouri in camera? Ce sa le fac eu cu lumina? Primaria poate face doar anchete sociale sub litera legii, dar ei au datorii mari acolo. Sa se duca Electrica la Bica sa-i ceara banii!“, a declarat primarul, dând de inteles ca nu mai este dispus sa plateasca si datoriile romilor din blocul N3, asa cum o facuse in urma cu câteva luni pentru cei din blocul vecin, N2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU