19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSemafoare la mallul Electroputere

Semafoare la mallul Electroputere

Intersecţiile din dreptul intrărilor la primul mall din Craiova vor fi dirijate prin semafoare. Decizia a fost luată luna trecută de Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova şi trebuie pusă în practică în următoarele zile.
„În şedinţa Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei, întrunită pe 6 octombrie, a fost aprobat modul de dirijare a traficului rutier şi pietonal, prin elemente specifice prevăzute de legislaţia în vigoare, a intersecţiei dintre strada Calea Bucureşti, respectiv bulevardul Decebal cu benzile de acces către Complexul Electroputere Shopping Center“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
S-a renunţat la giratorii din cauza tramvaiului

Una dintre variantele luate în discuţie a fost cea a amplasării unor sensuri giratorii la ambele intrări către mall, dar s-a renunţat rapid la această soluţie pentru că tramvaiul ar fi trebuit să treacă prin respectivele giratorii, ceea ce ar fi complicat foarte mult circulaţia în zonă. S-a ales, aşadar, varianta semaforizării.
„Se vor pune semafoare atât la intersecţia de pe Calea Bucureşti, cât şi la cea de pe bulevardul Decebal. Aceste semafoare ar trebui să fie funcţionale pe 17 noiembrie, când se deschide mallul. Fiind destul de apropiate de cele amplasate în intersecţia de la Viitorul, ar fi normal să se facă o sincronizare a acestor semafoare, pentru a nu se bloca circulaţia“, a declarat inspectorul Alin Apostol, reprezentantul Poliţiei Rutiere Craiova în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei. Aşadar, în cel mult două săptămâni ar trebui amplasate aceste noi semafoare. Potrivit unor surse din administraţia locală, lucrarea nu va fi efectuată de oamenii din subordinea primăriei, adică de serviciul de specialitate din cadrul RAADPFL, ci va fi atribuită prin încredinţare directă unei firme apropiate conducerii municipalităţii. Pe lângă semafoare, la intrarea de pe Calea Bucureşti a mallului Electroputere urmează să se micşoreze trotuarul pentru a se construi benzi speciale pentru intrarea şi ieşirea de la mall, precum cele de la Metro şi Selgros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII