22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnlăturaţi de pe DN 66

Înlăturaţi de pe DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) s-a văzut nevoită să organizeze, anul trecut, o nouă licitaţie pentru modernizarea DN66, după ce în luna august 2006 a reziliat contractul încheiat cu consorţiul Proodeftiki-Grecia. Grecii ar fi trebuit să încheie lucrările în septembrie 2005, însă, în momentul în care s-au întrerupt relaţiile contractuale, s-a constatat că fuseseră executate mai puţin de 60% din lucrări. Firma Proodeftiki a intrat pe proiectele de infrastructură din judeţul Hunedoara în anul 2003, când CNADNR a încredinţat lucrarea, în valoare de 12,1 milioane euro, pentru realizarea tronsonului Haţeg-Baru, de pe DN 66.

 

Prefectul a luat atitudine

 

Fostul prefect de Hunedoara, Marius Cristian Vladu, a luat atitudine cu privire la întârzierea lucrărilor şi execuţia de slabă calitate şi a declarat că la modul de lucru al grecilor, drumul nu putea fi finalizat nici în trei ani. Prefectul a declarat, la vremea respectivă, că a cerut celor de la Compania de Autostrăzi rezilierea contractului încheiat cu firma grecească, iar oficialii CNADNR au fost de acord, în urma analizării situaţiei. În plus, reprezentanţii administraţiilor din mai multe localităţi pe unde trece DN 66 s-au plâns că au de recuperat datorii de sute de milioane de lei vechi de la greci, rezultate în urma închirierii unor spaţii de depozitare a materialelor.

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 66 pe tronsonul Simeria – Petroşani, în lungime de 80 de kilometri, trebuia să fie încheiate în iunie 2006, valoarea totală a proiectului fiind de 46 de milioane de euro.

 

Grecii, puşi în discuţie şi în Senat

 

Senatorul de Hunedoara, Viorel Arion, a ridicat problema drumului Simeria – Petroşani în plenul Senatului, la finalul anului 2006. „Sectoare întregi de drum sunt încă neterminate, în special în zona Haţeg. Un drum de la Simeria la Petroşani e o adevărată aventură. Dacă îţi doreşti adrenalină la maxim, nu ai decât să parcurgi acest drum. Îţi trebuie o îndemânare deosebită ca să eviţi denivelările existente la tot pasul şi o răbdare de fier să aştepţi la toate strangulările existente pe traseu“, a remarcat, la vremea respectivă senatorul Arion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS