18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinArta Feng Shui in propria locuinta

Arta Feng Shui in propria locuinta

Mobila pozitionata intr-un anume fel, unele obiecte decorative si unele plante bine alese pot transforma locuinta intr-o adevarata oaza de liniste. Principiile filozofiei chinezesti dintr-o locuinta pot sa incarce cu energii pozitive pe cei care pasesc pragul de la intrare.


Cine nu a auzit deja de Feng Shui? Este o intreaga filozofie, dezvoltata de vechii chinezi. Acestia au constatat, de-a lungul timpului, ca pot stapâni fluxul energiilor pozitive si al celor negative, atragându-le pe cele dintâi si respingându-le pe cele din urma.


Cunoscând câteva secrete Feng Shui, orice poate sa aduca mai multa armonie in propria casa. Dupa un timp de la aplicarea sfaturilor designerilor se constata ca o locuinta primitoare este bine aerisita, luminata, ordonata. In momentul in care se patrunde intr-o astfel de casa, te simti instantaneu mai linistit si oricine si-ar dori sa aiba una asemanatoare.


Armonia culorilor confera un sentiment de calm si confort


Chiar daca nu multa lume a auzit de arta Feng Shui, s-ar putea ca fiecare sa fi aplicat in propria locuinta deja, instinctiv, anumite principii ale acestuia. De exemplu, armonia culorilor bine alese da un sentiment de calm si confort. Important este deci sa ne decoram locuinta in asa fel incât sa se simta multa armonie in ea. Folosindu-ne de energia benefica a plantelor, se amenajeaza in colturi sau pe pervaz mici gradinite. Dar, atentie, plantele cu spini nu sunt indicate, spinii fiind considerati elemente negative. Clopoteii de vânt sunt niste captatori ai energiilor pozitive si pot fi atârnati in balcon sau oriunde prin incaperi. Cilindrii acestora trebuie sa fie tuburi deschise la amblele capete. Daca aveti posibilitatea, amenajati-va printre plante si o cascada in miniatura. O curgere de apa e benefica.


Mijlocul locuintei e simbolul prosperitatii


Mijlocul apartamentului este simbolul norocului. Acesta trebuie sa stea liber, pentru a facilita circulatia nestingherita a energiilor pozitive. Pentru a crea un astfel de spatiu, se poate renunta la masa masiva din mijlocul incaperii si se poate inlocui cu o masuta joasa, pozitionata mai spre perete. Inainte de toate, se incearca evitarea mobilierului aglomerat, a colturile intunecoase sau a incaperilor cu multi pereti, care in arta Feng Shui sunt factorii care atrag energiile negative. Asa ca pentru o astfel de amenajare se incepe cu degajarea mobilierul si cu o inspectie a debaralelor.


Daca mai exista colturi in care nu patrunde lumina soarelui, acolo pot fi amplasate lampi sau niste spoturi luminoase. Lumina va risipi energiile negative, care se spune ca se aduna in aceste colturi. Incercati sa le puneti in valoare, sa dati senzatia de mai mult spatiu si nu uitati sa faceti frecvent curatenie in astfel de locuri. Mare parte din energiile pozitive patrund pe usa de la intrare, de aceea faceti in asa fel incât holul locuintei sa fie cât mai primitor si bine luminat.


Oglinzile sunt de mare importanta in Feng Shui. Chinezii folosesc unele octogonale, cu inscriptii speciale pe rama din lemn, dar in cazul in care acestea nu exista pot fi inlocuite cu alte modele. Ele au capacitatea de a dubla spatiul, de a-l face sa para chiar mai primitor decât este. Astfel de oglinzi pot fi folosite in tot spatiul apartamentului, mai putin in dormitor, unde nu sunt la fel de potrivite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS