18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCaravana ocupării forţei de muncă

Caravana ocupării forţei de muncă

Inspectorii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj au făcut în luna martie o serie de deplasări în judeţ, în localităţi precum Giurgiţa, Goicea, Bistreţ, Cârna, Calopăr, Drănic, Valea Stanciului, Vela, Horezu, Sadova, Urzicuţa, Vela, Vârtop şi Afumaţi, în vederea creşterii gradului de ocupare a resurselor de muncă disponibile, precum şi a populaţiei de etnie romă din localităţile rurale.

„Ca urmare a deplasărilor efectuate în luna martie, au fost consiliate 75 de persoane din mediul rural, dintre care 26 de etnie romă. Numărul persoanelor nou-înregistrate în evidenţele AJOFM Dolj este de 75, dintre care 38 sunt femei“, a declarat Daniela Dobrin, directoarea executivă a AJOFM Dolj.

Potrivit acesteia, obiectivele principale ale acestor deplasări le-au constituit identificarea rezervei de forţă de muncă din mediul rural, furnizarea de informaţii cu privire la serviciile oferite de agenţie atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi firmelor angajatoare, precum şi discutarea cu factorii locali de decizie despre nevoile de formare profesională la nivelul localităţilor.

În plus, s-a avut în vedere înscrierea persoanelor fără serviciu în evidenţa agenţiei pentru a fi repartizate în muncă. „Acţiunile de luna trecută nu au fost singulare. Caravana Ocupării Forţei de Muncă se va desfăşura şi în lunile următoare“, a precizat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără ocupaţie, AJOFM Dolj va organiza pe 18 aprilie Bursa generală a locurilor de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU