15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStudenţii nu vor să muncească în Germania

Studenţii nu vor să muncească în Germania

Cu toate că ar fi putut merge la muncă în Germania în perioada vacanţei de vară, nici măcar un doljean nu s-a prezentat la selecţia organizată în acest sens de

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti. „Din Dolj nu a participat nici o persoană la selecţie. S-au înscris însă o persoană din Olt şi una din Gorj, care au fost admise“, a declarat Alina Marcu, expert asistent în cadrul AMOFM Bucureşti. Aceasta a precizat că nici Vâlcea şi nici Mehedinţiul nu au avut candidaţi la selecţie.

Cele aproximativ 100 de locuri de muncă puse la dispoziţia studenţilor la selecţie erau din domeniul agricol, gastronomic (gastronomie de sistem), hotelier, respectiv curăţenie de clădiri. La selecţie puteau participa studenţii la zi, de la orice facultate acreditată conform legii (cu excepţia celor din primul sau ultimul an de facultate). Aceştia trebuia să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani şi să posede cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană (cel puţin trei ani de studiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU