16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR anunţă că nu va mai face comunicări prin declaraţii, ci doar prin comunicate de presă

CCR anunţă că nu va mai face comunicări prin declaraţii, ci doar prin comunicate de presă

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Valer Dorneanu, a anunţat miercuri că plenul CCR a decis că nu se vor mai face comunicări prin declaraţii, toate deciziile urmând a fi anunţate prin comunicate de presă, informează realitatea.net.

Decizia CCR de a nu se mai face declaraţii de presă prin care să se anunţe hotărârile luate de judecători a fost luată în ziua în care pe ordinea de zi se află excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatului Poporului împotriva legii 90/2001 care le interzice condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.

Dorneanu a justificat luarea deciziei de a renunţa la declaraţiile de presă prin faptul că CCR preia astfel exemplul celorlalte instanţe, care nu comunică prin declaraţii, ci prin comunicate.

Dorneanu a ieşit, marţi, din sala de şedinţă a CCR şi i-a anunţat pe jurnaliştii care aşteptau declaraţii că în plenul CCR s-a decis ca orice comunicare să se facă exclusiv prin intermediul unui comunicat de presă, remis după şedinţele CCR. Dorneanu a spus că, astfel, se preia exemplul celorlalte instanţe. La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa CCR continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS