15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Rabla pentru persoane fizice se apropie repede de final. Numărul de rezervări a trecut de 13.000

Programul Rabla pentru persoane fizice se apropie repede de final. Numărul de rezervări a trecut de 13.000

​Peste 13.100 de persoane şi-au făcut rezervări în sistemul informatic care gestionează programul Rabla şi dealerii nu mai acceptă înscrieri pentru un timp, în viitor putând fi disponibile noi locuri în program, în funcţie de situaţia deconturilor, scrie Hotnews. Aşadar, Rabla nu are un număr fix de locuri, acestea depinzând şi de câte ecobonusuri sunt utilizate. Programul a început foarte târziu anul acesta, după jumătatea lui iunie, spre supărarea dealerilor auto şi a clienţilor care voiau să-şi ia maşini prin program. În ultimii 10 ani Rabla a început cel mai repede în martie şi cel mai adesea în aprilie.

În ultima decadă din iunie ministrul Mediului, Cristiana Pască-Palmer, explică faptul că programul a început mai târziu tocmai pentru că ministerul a venit cu această viziune de „pachet integrat” în care Rabla clasică a fost combinată cu un program ce oferă subvenţii cumpărătorilor de maşini hibride şi electrice, dar şi celor care vor să investească în staţii de încărcare. Persoanele fizice au putut să se înscrie începând cu 14 iunie, iar la 23 iunie se depuseseră 7.500 de aplicaţii în sistemul informatic, asta însemnând că persoanele fizice s-au dus la dealeri şi au depus o solicitare pentru a participa în programul Rabla, spunea Istvan Jakab, directorul AFM. „Au fost aşteptări oarecum nerealiste din partea pieţei. La un moment când am spus că programul Rabla se va ţine, toată lumea a crezut că săptămâna viitoare se lansează, dar din punct de vedere procedural este foarte complicat”, spunea şeful AFM.

Datele din piaţă au arătat că dealerii auto au putut să facă efectiv înscrieri în Programul Rabla până joi, 7 iulie, iar eventuale noi înscrieri vor mai fi posibile pe măsură ce se finanţează cererile deja înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS