CJ Dolj a inaugurat Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inaugurat, ieri, alături de vicepreședinții Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile, Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, investiție realizată de CJ în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova, în cadrul unui proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013.

Cu acest prilej, preșe­dintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat faptul că demersul a condus la crearea unui complex modern, deschis publicului larg, care asigură condițiile pentru practicarea unei game diversificate de sporturi. „Este o zi importantă pentru Consiliul Județean Dolj, pentru că astăzi inaugurăm un obiectiv deosebit, realizat printr-un proiect cu finanțare europeană. Centrul Turistic pentru Agrement și Sport este rezultatul unei investiții a cărei valoare totală se apropie de 4 milioane de euro, sumă care a fost asigurată, în proporții relativ egale, din fonduri nerambursabile și din bugetul CJ. Am reușit, prin această inițiativă, să punem cu adevărat în valoare un teren al administrației județene și să înființăm o bază sportivă modernă, care cuprinde două terenuri pentru fotbal – unul cu gazon natural, celălalt cu suprafață sintetică, două terenuri pentru tenis, o pistă de alergare cu groapă de nisip, un perete pentru cățărare, dar și clădiri în care au fost amenajate vestiare, săli pentru fitness, masaj, biliard, tenis de masă și conferințe. În plus, trebuie spus că terenurile sunt prevăzute cu instalații profesioniste de iluminat nocturn, iar pentru cel sintetic a fost obținută deja omologarea UEFA, un demers similar urmând să fie întreprins și pentru terenul acoperit cu iarbă. Ducem astfel la bun sfârșit unul dintre proiectele ambițioase ale Consiliului Județean Dolj, în derularea căruia timpul pe care l-am avut la dispoziție a fost scurt. De asemenea, a trebuit să depășim și unele provocări de natură tehnică, pe care am reușit să le surmontăm și datorită concursului pe care și l-au oferit toți cei cu care am colaborat în realizarea investiției. Noul centru va fi administrat de Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, însă este pus la dispoziția publicului larg, fiind deschis, începând de astăzi, tuturor craiovenilor și celor care ne vizitează orașul“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepre­ședintele CJ Dolj, Alina Elena Tănăsescu, a afirmat: „Ne bucurăm să putem spune, astăzi, că această investiție a Consiliului Județean Dolj, o investiție de 3,7 milioane de euro, este gata în totalitate. Craiovenii și cetățenii din Dolj trebuie să știe că pot beneficia de o bază sportivă modernă, cu două terenuri pentru fotbal, cu alte suprafețe pentru volei, tenis, handbal, cu pistă pentru atletism sau sală de fitness. Le spunem tuturor iubitorilor de mișcare că pot veni aici, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, să se pregătească la standarde cu adevărat europene. Le doresc mult succes celor care se ocupă de gestionarea activității de la această bază și le transmit felicitări celor care au reușit să ducă la bun sfârșit construirea complexului sportiv.“

Vicepreședintele CJ Dolj, Cos­min Vasile, a apreciat că înființarea centrului din vecinătatea aeroportului îmbunătățește condițiile pen­tru obținerea unor rezultate deosebite pentru sportul craio­­­vean. „Ori de câte ori se inaugurează o astfel de bază sportivă, fie de către o autoritate locală, fie de către un investitor, este extrem de important. Apreciez că accesul fiecărui cetățean la sport este binevenit, pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Mai mult, vedem cu toții ce reprezintă astăzi «fenomenul Islanda», o țară care numără puțin peste 300.000 de locuitori, cu o populație care are acces la astfel de baze și care, în proporție de peste 80 la sută, practică un sport, iar astfel vin și rezultatele remarcabile. Eu cred că publicul larg se va bucura de această bază, iar Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, ale cărui grupe de copii și juniori se antrenează aici pentru performanță, va reuși să pregătească nume mari pentru fotbalul din Bănie. Îmi doresc ca și pe viitor să fie realizate astfel de investiții“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Prezentă la eveniment, Monica Botea, șefa organismului intermediar pentru POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a spus: „Vreau să felicit consiliul județean și întreaga echipă care a stat în spatele reușitei acestui proiect. Este o investiție necesară, care s-a înscris în cadrul POR 2007-2013, domeniul major de intervenție 5.2, o investiție care răspunde unei necesități a regiunii noastre de dezvoltare, în sensul creării unei structuri de agrement pentru turismul de nișă“.

Valoarea totală a proiectului „Centru Turistic pentru Agrement și Sport“, finanțat în cadrul POR 2007-2013, se ridică la 3,7 milioane de euro, din care contribuția Consiliului Județean Dolj, reprezentând cofinanțare și cheltuieli neeligibile, a fost de 1,9 milioane de euro. Complexul este deschis publicului larg, la tarife care au fost aprobate, prin hotărâre a CJ, în luna ianuarie 2016.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 30 iunie 2016

Actualitate

» Tractor făcut în curte
» Ateliere de creatie la Muzeul Olteniei
» Măsuri de siguranţă pentru sezonul estival
» Simulare de atac asupra unui transport de valori
» La multi ani, Alege Tv!
» Irimescu: Am spus numele firmei Brădet în cazul infestării cu E-coli ca să evit să mai moară niște copii
» Cei trei atacatori sinucigaşi din aeropotul Atatuk au fost identificaţi
» Vitalie Proca, condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare
» Consultări pe tema situației create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii la Cotroceni
» Fostul șef al BCCO Alba, achitat de toate acuzațiile
» Georgia: Se prelungeşte perioada de refacere a pistei aeroportului din Tbilisi
» MFP reglementează modul în care se distribuie despăgubirile în cazul unei daune totale pe Programul Rabla
» Afganistan: Cel puțin 40 de polițiști au fost uciși
» Doctoratul lui Victor Ponta a fost retras
» Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu produse contrafăcute
» S-a prelungit plata subvenţiilor europene din campania 2015 către fermieri până la 15 octombrie
» Franţa şi Spania se opun negocierilor separate cu Scoţia
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale
» Restricţii de circulaţie pe autostrada A 1 Bucureşti – Piteşti
» CJ Dolj a inaugurat Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport

Dolj

» Lara Fabian va concerta la Craiova
» Performanţe ale salvatorilor de profesie din cadrul ISU Dolj
» Doljeni cercetați pentru braconaj piscicol
» Craiova: Bărbat accidentat pe Calea Bucureşti
» Craiova: Prins beat și fără permis de conducere
» Craiova: JCI Cycling Day – ediţia iulie 2016
» Un sfert de veac de AIESEC Craiova
» Efectul Brexit: Ford nu garantează locurile de muncă de la Craiova

Gorj

» Gorj: Șpagă pentru fotoliul de viceprimar de la Văgiulești
» Gorj: „Atelierele de vacanță” – 2016, la Biblioteca Judeţeană
» Gorj: Doi poliţişti şi un jandarm, condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de omor
» Vâlcea: Percheziții în Vâlcea, Mehedinți și Gorj într-un dosar de spălarea banilor şi evaziune fiscală cu energie electrică şi termică
» Martorii din procesul lui Călinoiu au dat bir cu fugiţii
» Un student de 23 de ani, paralizat de la brâu în jos, are nevoie de ajutor
» O mână de ajutor pentru salvarea vieţii micuţei Maria Coiculescu

Olt

» Olt: Continuă procesul de recrutare a tinerilor care vor să devină pompieri
» Olt: Continuă procesul de recrutare a tinerilor care vor să devină pompieri
» Elevii români s-au clasat pe primul loc Balcaniada de Matematică pentru Juniori de la Slatina

Mehedinţi

» Un tânăr a căzut într-o râpă adâncă de 200 de metri din Orşova

Vâlcea

» Vâlcea: Circa 300 de salariați ai CET Govora, majoritatea personal TESA, disponibilizați
» Vâlcea: Nu a respectat condiţiile condamnării cu suspendare şi a fost arestat
» Un şahist vâlcean, cel mai tânăr mare maestru internaţional din lume

Sport

» Simona Halep în turul trei la Wimbledon
» Monica Niculescu s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon. Marius Copil, eliminat
» Fotbal / Pandurii Târgu Jiu a remizat cu NK Osijek
» Fotbal / Băluță promite mai multă eficiență

Educatie

» Ministerul Educaţiei, despre exemenul la Matematică de la Evaluarea Naţională: : Nu se modifică baremul 
» Părinţi şi elevi, protest la Ministerul Educaţiei după controversele de la testul de matematică

Magazin

» A murit scriitorul și futurologul american Alvin Toffler
» Olivia de Havilland împlinește 100 de ani la 1 iulie

Top