15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea de reținere și arestare preventivă a lui Rizea, trimisă la Comisia Juridică

Cererea de reținere și arestare preventivă a lui Rizea, trimisă la Comisia Juridică

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a stabilit, astăzi, calendarul pentru cererea de reținere și arestare preventivă venită pe numele deputatului PSD Cristian Rizea. Astfel, până luni, Comisia Juridică va da un raport asupra acestei solicitări, iar cel mai probabil votul decisiv în plen va avea loc miercuri. Dosarul care a venit miercuri seara la Camera Deputaților, împreună cu solicitarea procurorilor, conține 2474 pagini, în 8 volume.
Raportul dat de comisia juridică este consultativ, însă obligatoriu din punct de vedere procedural. Până când deputații juriști se vor reuni în sedință, Rizea poate veni la biroul comisiei să își consulte dosarul, însoțit de avocat, scrie hotnews.ro
Rizea își va putea susține punctul de vedere atât în cadrul ședinței comisiei juridice, cât și în plen. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Cristian Rizea pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.
„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul-șef (…) a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului Rizea Cristian”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.
Conform aceleiași surse, Rizea este cercetat pentru trafic de influență, spălarea banilor în forma continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte).
Deputatul mai este acuzat că a încercat să influențeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS