20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSentinţa în cazul torționarului Alexandru Vișinescu ar putea fi dată astăzi

Sentinţa în cazul torționarului Alexandru Vișinescu ar putea fi dată astăzi

Alexandru Vişinescu, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, este acuzat de infracţiuni contra umanităţii (Foto: evz.ro)
Alexandru Vişinescu, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, este acuzat de infracţiuni contra umanităţii (Foto: evz.ro)

Torționarul Alexandru Vișinescu, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, va afla astăzi decizia în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanității, informează b1.ro. Procurorii au cerut instanţei să aplice o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. În ultimul său cuvânt, Alexandru Vişinescu a susţinut că nu a făcut decât să respecte legea în penitenciarul din Râmnicu Sărat, unde a fost comandant. ”Aveţi acolo un exemplar în care se apreciază corectitudinea mea şi modul în care am muncit. Am fost respectat. Sunt sincer în tot ceea ce vorbesc. În condiţiile în care am fost atâţia ani la Râmnicu Sărat înseamnă că am muncit şi am dovedit corectitudinea mea. Nu sunt eu de vină. Direcţia Generală nu a văzut? Putea să intervină. Deţinuţii nu erau la mine, erau la Direcţia Generală. Nu vreau să mă apăr. Am fost sincer. Vă rog să apreciaţi sinceritatea mea”, a spus Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, în sala de judecată.

Lui Vișinescu nu i se poate da închisoare pe viață, deoarece are peste 65 de ani, așa încât procurorii au cerut 25 de ani de închisoare pentru fostul șef al penitenciarului de la Râmnicu Sărat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS