25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri Prezidenţiale 2014: Poliţiştii verifică posibilele fapte care au ca scop turismul electoral

Alegeri Prezidenţiale 2014: Poliţiştii verifică posibilele fapte care au ca scop turismul electoral

transport-public-660x320
Poliţiştii verifică turismul electoral

transport-public-660x320

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a susținut, astăzi, la ora 11.00, la sediul MAI, o declarație de presă privind măsurile dispuse pentru desfășurarea în condiții de legalitate a alegerilor. Până la această oră au fost înregistrate doar patru sesizări, toate în mediul rural. În toate situațiile, se fac cercetări pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor sesizate, iar acolo unde acestea se confirmă vor fi aplicate măsurile legale.
Alte incidente nu au fost înregistrate.

Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus în cursul zilei de ieri cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.
Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale pot fi însă depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.
Tot prin intermediul urnei speciale votează și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă și persoanele față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu și cărora le-a fost respinsă cererea adresată instanței de a li se permite să voteze la secția de votare. Dintre cele 462 de persoane față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu, 58 au solicitat instanței să voteze la secția de votare, fiind admisă cererea a 42 de persoane.
Inspectoratul General al Poliţiei Române va asigura măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităților de poliție să-și exercite dreptul de vot. Menționez că au depus cereri în acest sens 890 de persoane. Polițiștii vor verifica și sesizările privind  posibilele fapte care au ca scop turismul electoral. Până la această oră au fost verificate 504 autovehicule, dintre care 17 autocare, 113 autobuze, 248 microbuze, 126 de autovehicule cu capacitate opt + 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS