15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntâlnire româno-bulgară la sediul CJ Dolj

Întâlnire româno-bulgară la sediul CJ Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi, la Palatul Administrativ din Craiova, vizita unei delegaţii conduse de guvernatorul districtului Vratsa din Bulgaria, Ventsislav Vasilev, a anunţat CJ printr-un comunicat. Discuţiile purtate în sala de şedinţe a instituţiei au vizat în principal subiectul fondurilor europene disponibile în cadrul exerciţiului financiar 2014 – 2020 al Uniunii Europene. În acest context, Ion Prioteasa a insistat asupra necesităţii de a fi identificate şi promovate obiective de interes comun pentru cele două regiuni, priorităţi care vor fi dezbătute şi în cadrul următoarei întâlniri bilaterale a prim-miniştrilor din România, Bulgaria şi Serbia, programată să se desfăşoare la Craiova. „Avem şi avantajul întâlnirii trilaterale la cel mai înalt nivel, a şefilor de guverne din România, Bulgaria şi Serbia, despre care prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că va fi găzduită de capitala Olteniei, Craiova. Vorbim despre un eveniment de amploare, dar şi o şansă de care vom profita pentru a expune priorităţile şi liniile strategice de evoluţie pentru regiunea transdunăreană Dolj – Vratsa”, a spus Ion Prioteasa.

Tot în cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre organizarea, la sfârşitul lunii viitoare, a unei reuniuni comune, cu participarea primarilor de localităţi riverane Dunării, din Dolj şi din Vratsa, şi a reprezentanţilor unor instituţii de specialitate, reuniune în care vor fi dezbătute implicaţiile construirii unui nou reactor la centrala nucleară de la Kozlodui.

La întâlnirea de astăzi, alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au mai participat vicepreşedintele Cristinel Iovan, secretarul judeţului Dolj, Gheorghe Barbărasă, şi directorul Direcţiei Afaceri Europene a instituţiei, Ileana Măjină. Din delegaţia bulgară condusă de guvernatorul Ventsislav Vasilev au mai făcut parte secretarul general al districtului Vratsa, Slavi Dimitrov, şi şefa Departamentului Proiecte Fonduri Europene din cadrul Primăriei Vratsa, Tsvetana Ivanova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS