14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectele Codului Galben în judeţul Olt

Efectele Codului Galben în judeţul Olt

Având în vedere atenționarea meteorologică Cod Galben cu valabilitate astăzi, în intervalul orar 9.00 – 23.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt face un apel către cetățeni să se informeze permanent asupra condițiilor meteorologice și a drumurilor închise și să evite orice călătorie dacă nu este absolut necesară. Dacă, totuși, deplasarea este necesară să-și echipeze autoturismul pentru circulația în condiții de iarnă, având totodată rezerve de alimente, apă, pături, lopată, săculeț cu nisip, lanternă și carburant suficient.
Din informațiile centralizate de Grupa Operativă constituită la sediul ISU Olt, la ora 13.00, nu erau localități nealimentate cu energie electrică și Drumul Județean 546 C între localitățile Potcoava și Perieți era blocat din cauza zăpezii. De asemenea, pe Drumul Județean 546 B între localitățile Potcoava și Movileni, circulația se desfășoară, restricționat, pe un singur sens. Pe cele două tronsoane de drum nu se află autovehicule sau persoane înzăpezite. Echipele specializate se află în teren pentru deblocarea acestora.
Societățile de deszăpezire intervin cu 26 de utilaje și 80 de lucrători, pe drumurile naționale care tranzitează județul și au pregătite circa 30 de tone de material antiderapant, iar pe drumurile județene acționează 39 de utilaje și 110 lucrători și sunt pregătite peste 900 de tone de material antiderapant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS