16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLe-au închis în nas uşile plătite

Le-au închis în nas uşile plătite

http://www.youtube.com/watch?v=N4J3j0PfKXg

Zeci de craioveni aşteaptă chiar şi de o jumătate de an parchetul sau uşile plătite în avans. De câteva săptămâni, reprezentanţii firmei la care au dat bani sunt de negăsit, uşa este înschisă, iar la telefonul mobil nimeni nu răspunde sau este închis. Reprezentanţii poliţiei, dar şi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj au preluat cazul şi încearcă să dea de patron pentru a recupera banii sau marfa clienţilor.

Sunt zeci de oameni păgubiţi, care au rămas cu banii daţi şi cu speranţa că poate îşi vor primi marfa plătită în avans. Firma SC Davimad Com SRL, situată pe strada Petre Ispirescu din Craiova, având pe afişele de prezentare produsele Bella Casa, este una dintre cele mai căutate în prezent, nu pentru serviciile de calitate oferite, ci pentru ţepele trase oamenilor. Păgubiţii au cerut ajutorul poliţiei, dar şi al reprezentanţilor OJPC Dolj pentru a-şi recupera banii. „Am venit să fac comandă de uşi de interior. Asta s-a întâmplat prin luna mai. O echipă a acestei firme a venit la domiciliu, a luat măsurători, după care ne-au chemat la firmă să plătim integral pentru a beneficia de reducere. După care însă nu au mai dat nici un semn. De câte ori veneam să întreb când vor ajunge uşile, ne amânau. Ne-au trombonit pur şi simplu, ne-au luat banii, şi-au bătut joc de noi. Acum trei săptămâni, am reuşit să îl găsesc pe patron la firmă, şi-a dat cuvântul de onoare că joi ne montează uşile. În joia respectivă, am revenit la firmă şi am găsit afişul că firma este închisă până pe 7 iulie, apoi până pe 14 iulie, iar azi (ieri – n.r.) firma este încă închisă. Am fost la poliţie şi mi-au spus că nu sunt singurul cu banii daţi la această firmă, că în situaţia mea sunt zeci de craioveni. Sunt oameni, de exemplu, care aşteaptă uşile sau parchetul din luna februarie şi care au plătit în avans chiar şi câte 10.000 de lei. Sunt păgubiţi şi din Târgu Jiu sau din Vâlcea“, a povestit Marian, unul dintre cei înşelaţi. Cristian B. este un alt păgubit de către firma menţionată. A plătit în avans 2.000 de lei, beneficiind astfel de o reducere de 10%, iar de aproximativ două luni îşi aşteaptă marfa achitată. „Doresc, prin intermediul dumneavoastră, să atenţionez oamenii care doresc să achiziţioneze uşi de apartament de la firma de pe strada Petre Ispirescu. Cred că sunt printre cei fericiţi, având în vedere că nu am achiziţionat mai multe produse şi nu am pierdut mai mulţi bani“, a povestit bărbatul.

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului l-au crezut pe cuvânt pe patron că îşi va respecta contractele

Reprezentanţii OJPC Dolj au menţionat că sesizări legate de această firmă au tot primit de-a lungul timpului, iniţial pentru întârziere la livrare. „Avem 12 sesizări până acum, de la craioveni care au dat banii în avans pentru marfă care ulterior nu le-a mai fost livrată. Câţi craioveni or mai exista în realitate cu banii luaţi, care aşteaptă creduli marfa, nu putem să ştim… În prezent, patronul Daniel Drăcea nu mai răspunde la telefon, este de negăsit la firmă. Vom încerca să cerem sprijinul poliţiei pentru ca aceşti oameni să îşi primească banii. Am avut, de exemplu, un client care plătise aproximativ 10.000 de lei şi îmi amintesc că am mers personal peste acest patron la timpul respectiv. De când au început să curgă însă sesizări după sesizări, ne-am gândit că este perioada concediilor şi că poate este plecat. Însă afişul a fost schimbat cu altă perioadă şi firma a rămas închisă. Acum două săptămâni am reuşit să luăm legătura cu acest patron, care a promis că problemele vor fi rezolvate. Acum însă este de negăsit. Să dispunem închiderea firmei nu este soluţia ideală, pentru că oamenii trebuie să îşi recupereze mai întâi banii“, a spus comisarul-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj, Gheorghe Marinescu.

Poliţia, pe urmele patronului

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au menţionat că plângeri împotriva acestui patron craiovean, în vârstă de 35 de ani, au apărut din luna mai 2013. La Secţia 3 Poliţie sunt înregistrate deja nouă plângeri din Craiova şi trei din Târgu Jiu, de la oameni păgubiţi cu diferite sume. Se pare că patronul avea un punct de lucru şi în Târgu Jiu, care funcţiona după acelaşi principiu, banu’ înainte şi marfa la sfântu’ aşteaptă… Reprezentanţii poliţiei desfăşoară în prezent cercetări.

Bella Casa Bucureşti a încetat orice colaborare cu firma din Craiova

Am încercat să aflăm şi un punct de vedere de la patronul acestei firme, însă telefoanele sunt închise. Am luat legătura şi cu reprezentanţii firmei Bella Casa din Bucureşti. „Acest patron, Daniel Drăcea, este un colaborator al nostru, cumpăra marfa de la noi, pe care o vindea. Am aflat şi noi că există zeci de păgubiţi. Şi nouă are să ne dea o sumă importantă de bani pe marfa livrată. Ca să afle toţi cumpărătorii, noi am încheiat orice contract de colaborare cu această firmă, cu care lucram de opt ani. Despre motivele reale ale situaţiei de faţă nu cunoaştem prea multe, ştim doar nişte speculaţii, nişte poveşti pe care acest domn le serveşte. Pentru clienţii noştri păgubiţi, oferim anumite facilităţi, reduceri. Dacă acest patron va binevoi până la urmă să ofere marfa clienţilor cărora le-a luat avansul, suntem dispuşi să facem o excepţie şi să trimitem marfa oamenilor“, a precizat Dumitru Dincă, reprezentantul Bella Casa Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS