16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi începe Forumul Economic Regional Oltenia

Astăzi începe Forumul Economic Regional Oltenia

Una dintre cele mai importante manifestări economice din ţară îşi deschide porţile la Craiova. Astăzi, 10 aprilie, de la ora 14.00, la sediul SC Popeci Utilaj Greu SA, are loc deschiderea oficială a celei de-a doua ediţii a Forumului Economic Regional Oltenia (FERO).
În prima zi a Forumului are loc o scurtă ceremonie care marchează deschiderea oficială şi o vizită la compania Popeci Utilaj Greu. Pe 11 aprilie, în a doua zi a Forumului, au loc dezbaterile propriu-zise. În prima parte a zilei, se vor desfăşura lucrările în plen, de la 9.30, la 12.30, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova. De la ora 14.30, au loc dezbateri pe secţiuni (simultan): Secţiunea „Industrie“ – în Sala mare a Primăriei Craiova; Secţiunea „Agricultură“ – în Sala Albastră a Universităţii din Craiova; Secţiunea „Dezvoltare Regională şi Fonduri europene“ – la Consiliul Judeţean Dolj.
Printre personalităţile de marcă aşteptate în Bănie se numără premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul economiei, Varujan Vosganian şi alţii.
Organizatorii informează că la evenimentul de astăzi au confirmat prezenţa preşedinţii consiliilor judeţene din Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, prefectul judeţului Dolj, precum şi ambasadorii din următoarele state: Ungaria, Chile, Vietnam, Croaţia, Bosnia, Austria, Pakistan, Macedonia, Malaiezia, Moldova, Danemarca şi Belgia.
FERO se doreşte o punte de legătură între mediul de afaceri din Oltenia şi investitorii străini.
Evenimentul de amploare de la Craiova este organizat de Fundaţia „Constantin Popeci“, în colaborare cu Universitatea din Craiova, cu Primăria Craiova şi cu Consiliul Judeţean Dolj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS