25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustrieci prinşi de furtună pe Dunăre

Austrieci prinşi de furtună pe Dunăre

O familie de austrieci a avut parte de o vacanţă plină de peripeţii în România. Cei patru străini au plecat într-o croazieră pe Dunăre, cu două ambarcaţiuni tip caiac, şi nu s-au gândit nici o clipă că vacanţa lor se va sfârşi în Mehedinţi. O furtună puternică a venit din senin şi, ca să scape de înec, austriecii s-au îmbarcat la bordul unui iaht, legându‑şi caiacele de el. După furtună, străinii şi-au dat seama că rămăseseră fără bărci, care fuseseră luate de apă.
„Două ambarcaţii aparţinând unei familii de cetăţeni austrieci dispărute în urma unei furtuni puternice pe fluviul Dunărea au fost recuperate şi redate proprietarilor în urma unei  acţiuni comune  de cercetare fluvială desfăşurată de către poliţiştii de frontieră mehedințeni cu sprijinul poliţiştilor de frontieră sârbi. Familia austriacă se afla împreună cu doi copii minori într-o croazieră pe fluviul Dunărea. În ziua de 30.07.2012, la ora 10.30, la sediul Punctului de Trecere al Frontierei Portuar Drobeta Turnu Severin, s-a prezentat cetăţeanul austriac Grall Ulrich, care i-a informat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni că, în timp ce se afla în croazieră pe fluviul Dunărea împreună cu soţia şi cei doi copii, cu două caiace, au fost surprişi de furtună pe direcţia localităţii Gura Văii“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Ca să îşi recupereze ambarcaţiunile, austriecii au cerut sprijinul poliţiştilor de frontieră din Mehedinţi, iar între timp s-au cazat la un hotel din Drobeta Turnu Severin. După două zile de căutări, caiacele au fost găsite ieri în derivă, aproape de malul sârbesc al Dunării.
Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au informat despre situaţie pe colegii sârbi, care au recuperat cele două ambarcaţii aparţinând cetăţenilor austrieci, iar ieri, în urma unei întrevederi la frontieră, acestea au fost predate autorităţilor române.
Ieri după-amiază austriecii au primit bărcile şi şi-au continuat croaziera spre Portul Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS