18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectroputere Parc, mai mare decât la început

Electroputere Parc, mai mare decât la început

Gândit iniţial pe 5,5 ha, mallul craiovean care se deschide în această săptămână va avea până la urmă o suprafaţă închiriabilă de 7,1 ha

Centrul comercial Electroputere Parc a fost dezvoltat în Craiova de firma K&S Developments, deţinută de mai mulţi oameni de afaceri din Belgia. Gândit iniţial pentru o suprafaţă de 55.000 mp, mallul va avea până la urmă 71.000 mp închiriabili, devenind unul dintre cele mai mari proiecte comerciale din ţară, după ce a fost extins cu 16.000 mp pentru a face loc mai multor retaileri.
Decizia de extindere a fost luată după ce dezvoltatorul şi firma de consultanţă DTZ Echinox au atras în cadrul proiectului noi chiriaşi precum Inditex (cu Zara, Bershka, Pull and Bear şi Stradivarius), H&M, LC Waikiki, Douglas sau Elvila (care va avea un magazin de 3.000 mp), ducând gradul de ocupare la 92%. Aceşti chiriaşi se adaugă unei liste care mai cuprinde C&A, New Yorker, Decathlon, Orsay, Deichmann, Altex sau Domo, în timp ce principalul retailer din proiect va fi hipermarketul Auchan.
„Electroputere Parc a fost un bun exemplu pentru proiectele dezvoltate în Craiova şi un argument în plus pentru alţi investitori de a veni şi a se stabili aici. Întreaga zonă a fost schimbată atât din punct de vedere arhitectural, cât şi din punct de vedere economic. S-au creat într-o scurtă perioadă peste 1.000 de locuri de muncă sigure şi alte sute de locuri de muncă, din cadrul angajatorilor care prestează servicii pentru centrul comercial. Dacă iniţial am fost reticent că vor finaliza lucrările la timp, acum nu pot decât să-i felicit şi să le urez succes“, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.
După inaugurare, Electroputere Parc urmează să cuprindă şi o a doua fază de dezvoltare, cu magazine separate ale unor companii precum Leroy Merlin sau Decathlon, ce vor fi deschise ulterior.

Adora Mall, gata
anul viitor

Nu demult, şi compania Sonae Sierra – dezvoltatorul Adora Mall de pe strada Caracal – a solicitat primăriei redeschiderea şantierului din Bănie. După ce belgienii de la K&S au anunţat darea în folosinţă a centrului comercial Electroputere Parc înainte de sfârşitul acestui an, înaintând nume importante pe lista de chiriaşi, reprezentanţii Sonae Sierra au declarat că discuţiile cu băncile pentru atragerea de finanţări în vederea continuării proiectului lor au început să se concretizeze.
Agentul de închiriere al Adora Mall a anunţat ca dată posibilă de deschidere a acestui centru comercial sfârşitul anului 2012. Luiza Moraru, şefa departamentului de retail în cadrul CBRE Romania, a declarat că dezvoltatorul mallului de pe Caracal a făcut paşi importanţi pentru continuarea proiectului, iar campania de închiriere este în plină desfăşurare. „Lucrăm la Craiova, unde merge surprinzător de bine, odată cu venirea concurenţei. Sonae Sierra este mai agresiv cu dezvoltarea, s-au semnat nişte contracte importante şi de atunci se merge înainte foarte bine, în paralel cu cei de la Electroputere. Mallul va fi deschis la sfârşitul lui 2012“, a declarat Moraru într-un interviu acordat wall-street.ro.
„Pe mine m-ar bucura să avem două malluri în Craiova, pentru că asta înseamnă alte sute de locuri de muncă, înseamnă competiţie şi dezvoltare. Noi, ca administraţie locală, sprijinim asemenea investiţii mari, dar sperăm să nu rămână la stadiul de proiect, ci să se şi concretizeze“, a menţionat Solomon.

West Gate,
în conservare

Dezamăgirea edilului craiovean e legată, probabil, de situaţia mallului West Gate de pe strada Severinului. Cu o suprafaţă închiriabilă de 39.000 mp, acesta urma să aibă 160 de spaţii comerciale, 1.700 de locuri de parcare şi 700 de locuri de muncă şi să utilizeze, în premieră pentru Europa de Est, conceptul de „iluminare naturală“.
Cu câteva zile în urmă, însă, dezvoltatorul acestui mall a notificat Primăria Craiova că vrea să conserve şantierul, ceea ce înseamnă stagnarea lucrărilor pe o perioadă nedeterminată.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

76 COMENTARII