16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA apărut primul picior de la pasajul suprateran

A apărut primul picior de la pasajul suprateran

La investiţia de aproape 60 de milioane de lei, care se derulează din martie la kilometrul zero al Băniei şi care trebuie să se finalizeze pe 28 mai 2012 prin realizarea unui pasaj suprateran peste intersecţia din Valea Vlăicii, se văd de ieri primele rezultate. După ce s-au chinuit patru luni cu lucrările din subteran şi s-au „luptat“ cu vechea canalizare a oraşului, constructorii au ridicat primul picior al podului. Este vorba de armătura de la pila 6, ultima de pe primul tronson al lucrărilor, următoarea etapă la aceasta fiind turnarea betonului.
„De acum înainte, pasajul suprateran va fi din ce în ce mai vizibil, pentru că vor începe lucrările de suprafaţă. Miercuri şi joi va fi faza determinantă la primul picior de la kilometrul zero, urmând ca până pe 15 august să se înceapă lucrările la culee şi la celălalt picior al pasajului“, a precizat viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă. „În ceea ce priveşte pilele care mai sunt de forat, cea mai mare parte dintre ele se vor realiza în această săptămână, cu cele două freze care sunt pe şantier“, a adăugat Dincă.
Conform noului grafic de lucrări stabilit cu primăria, până la 15 august la pasajul suprateran ar trebui să se vadă, pe lângă betonul de la pila 6, şi armătura de la pila 5, urmând să se continue lucrările şi la pila 7, prima din tronsonul doi, care începe după intersecţia din Valea Vlăicii. Ritmul lucrărilor este mai alert pentru că trebuie recuperate întârzierile de aproape două luni, cât s-a pierdut cu munca în subteran.   

A sosit contractul pentru pasaj

Municipalitatea speră ca din toamnă să se înceapă lucrările şi la pasajul subteran de la Universitate, care se va face pe sub intersecţia străzii Arieş cu A.I. Cuza, respectiv Împăratul Traian, investiţie estimată de primărie la 45 de milioane de lei, fără TVA.
„Ne-a sosit contractul pentru pasajul subteran, în cel mai scurt timp îl vom semna, iar în această perioadă va continua şi procedura de licitaţie. Dacă nu vor fi contestaţii, sper ca până la sfârşitul acestei luni să avem un constructor, iar din septembrie să înceapă lucrările“, a anunţat viceprimarul Mărinică Dincă. Pasajul subteran va avea o lungime de 405 metri, lucrarea urmând să se finalizeze în 18 luni de la data adjudecării contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII