16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrganigrama, mărul discordiei între Ambulanţă şi DSP

Organigrama, mărul discordiei între Ambulanţă şi DSP

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt aşteaptă de mai bine de două săptămâni ca Direcţia de Sănătate Publică (DSP), organul ierarhic superior, să aprobe noua organigramă propusă, iar planul de restructurare a unităţii să poată deveni operabil. Prin noul contract de finanţare, SJA are de acoperit un deficit de câteva miliarde de lei vechi lunar, cheltuind în primele şase luni, fără să se cunoască noile condiţii de semnare a contractului din iunie, mare parte din suma care era destinată întregului an 2011. Economia necesară supravieţuirii nu poate veni decât din reducerea a 45 de posturi, a hotărât echipa managerială, doar că socoteala nu se potriveşte cu cea a conducerii DSP Olt. Directorul DSP, Andrei Iordache, declară că este împotriva disponibilizărilor. În plus, din analiza documentelor înaintate de SJA, planul de restructurare nu ar avea motivaţie financiară.

„Sunt chestiuni care
nu pot fi date la ziar“

De la Ambulanţă adevărul se vede cu totul altfel. Interesul celor care refuză să aprobe organigrama ar fi doar pe jumătate cel expus. Adică se vrea menţinerea oamenilor, dar a celor angajaţi pe perioadă determinată în mod special, pentru că ar figura pe „lista lui Stănescu“  (preşedintele Consiliului Judeţean Olt – n.r.). „Nu pot să spun eu mai mult decât ce se vehiculează, pentru că este de ajuns atât. Dar n-o spun eu. Sunt chestiuni care nu pot fi date la ziar“, a declarat managerul SJA, Laurenţiu Moisiu, adăugând că în luna august, cu sau fără aprobarea noii organigrame, „lucrul de care se tem se va întâmpla, pentru că la opt dintre cei angajaţi pe perioadă determinată le expiră contractul“.
Din cele 45 de posturi propuse spre desfiinţare, 24 sunt ocupate de angajaţi pe perioadă determinată, cărora le expiră contractele în august, septembrie, octombrie şi noiembrie. Dintre celelalte 21, unul este de mecanic la substaţia Caracal, unde nu există atelier mecanic, unul e de operator la Balş, unde nu există, de asemenea, obiectul muncii, cinci îngrijitori de curăţenie în substaţii nu mai pot rămâne pentru că ministerul a normat posturile pentru spaţiile cu peste 250 de metri pătraţi, iar respectivele spaţii au aproximativ 70 de metri pătraţi, zece posturi de asistent sunt în plus faţă de numărul ambulanţierilor şi nu s-ar putea face echipaje, alte două-trei persoane au înregistrat repetate abateri disciplinare etc.
Sindicatul şi-a dat acordul pentru planul de măsuri propus de conducerea Ambulanţei, după ce s-au operat şi altele de reducere a cheltuielilor, cum ar fi diminuarea cu 15% a salariilor, renunţarea la tichetele de masă etc. Fără acordul ordonatorului principal de credite, care este DSP, acest plan nu poate fi însă aplicat. „Sper să le lumineze Dumnezeu mintea şi să înţeleagă că nu îmi fac mie un rău, pentru că pe mine nu mă mai interesează oricum postul ăsta decât până va fi numit un nou manager“, a mai spus Moisiu.
Directorul DSP a dat asigurări că ieri comisia care a analizat documentaţia pusă la dispoziţie de SJA şi-a formulat concluziile şi a înaintat un raport spre minister, de unde mâine se aşteaptă un răspuns, în funcţie de care organigrama SJA va fi aprobată, sau nu, în forma propusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS