14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNe apucă Paştele cu străzile pline de gropi

Ne apucă Paştele cu străzile pline de gropi

Licitaţia pentru plombarea străzilor din Craiova se încheie pe 18 martie, însă gropile le vor mai da bătăi de cap şoferilor şi în aprilie

Posesorii de autovehicule mai au de aşteptat până vor putea circula prin Craiova în condiţii decente. Gropile din carosabil, care se tot înmulţesc, nu pot fi astupate până nu se stabileşte firma care se va ocupa de lucrări. Licitaţia se încheie pe 18 martie, însă câştigătoarea trebuie să aştepte şi termenul pentru eventualele contestaţii. Astfel, în cazul în care acestea nu vor apărea, plombarea străzilor ar putea începe prin luna aprilie, iar craiovenii vor da în gropi şi de Paşte.       
„Dacă ştiau că durează atât şi ne apucă Paştele cu străzile pline de gropi, să fi făcut mai devreme licitaţia! Să fi fost totul pregătit la ora asta şi, de cum a trecut zăpada, să se fi apucat de treabă. Aşa, stăm şi ne rupem maşinile până încep ei să arunce câteva lopeţi de asfalt prin gropi“, s-a plâns Dorel Florescu, taximetrist.
Primăria Craiova susţine însă că nu s-a putut apuca de treabă din cauza bugetului, care trebuia mai întâi aprobat. „Licitaţia nu s-a putut face mai devreme pentru că bugetul s-a votat la sfârşitul lunii februarie, iar pentru întocmirea documentelor necesare demarării procedurii a fost nevoie de timp. Sunt etape care trebuie respectate“, a fost răspunsul oferit de biroul de presă al primăriei.

RAADPFL, cu mâinile încrucişate

Nici Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ nu a putut face nimic în acest caz. Regia subordonată primăriei nu se poate ocupa de astuparea gropilor din străzi, pentru că nu are în atribuţii partea legată de asfaltare. „Noi facem doar reparaţii cu pavele şi bolovani de râu. Partea cu astuparea gropilor apărute din cauza zăpezii nu intră în sarcina noastră. Noi refacem doar străzile afectate de pe urma lucrărilor de apă şi canalizare“, a precizat directorul RAADPFL, Ion Petre. Pentru astfel de lucrări, Regia are la dispoziţie, de la bugetul local, două milioane de lei. „Cred că vom depăşi suma alocată, pentru a face toate lucrările, aşa cum vrea primăria. Avem acum 45 de muncitori, dar cred că vom mai angaja 30-40“, a mai spus Ion Petre. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII