15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCET Govora Râmnicu Vâlcea va prelua Mina Alunu

CET Govora Râmnicu Vâlcea va prelua Mina Alunu

Conform declaraţiei de vineri a directorului SC CET Govora SA Râmnicu Vâlcea, Mihai Bălan, centrala va prelua cariera de cărbune Alunu, pentru a asigura materia primă necesară producerii căldurii şi energiei electrice.
„Se creează, astfel, premisele unui complex energetic pe platforma chimică Râmnicu Vâlcea, format din CET Govora, Oltchim şi Uzina de Sodă. Acesta va fi al patrulea centru energetic, după Craiova, Rovinari şi Turceni“, susţine Bălan.
Potrivit acestuia, la preluarea carierei Alunu vor fi preluaţi şi aproximativ 500 de mineri, termenul fiind 15 septembrie.
Directorul CET Govora a mai declarat că, potrivit discuţiilor care au avut loc recent la Ministerul Economiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, subvenţia pentru gigacalorie nu va dispărea. „Se acordă subvenţie în continuare, urmând să se găsească altă formulă în sprijinul populaţiei cu salarii mici“, a spus Bălan.
El a mai susţinut că unul dintre obiectivele societăţii, odată cu preluarea Exploatării Miniere Alunu, este scăderea preţului gigacaloriei. În prezent, preţul gigacaloriei în Râmnicu Vâlcea este de 197 de lei.
De la cariera Alunu se extrag anual în jur de 1,1 milioane de tone de cărbune, iar după preluarea de către CET se preconizează o creştere a producţiei la 1,4 milioane de tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS