14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, suspendat azi din funcţie

Solomon, suspendat azi din funcţie

Primarul Antonie Solomon va fi suspendat din funcţie azi, după cum a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Acesta a precizat pentru GdS că hotărârea Curţii de Apel Piteşti, care a respins ca nefondat recursul lui Solomon, a ajuns prin fax la prefectură ieri, la ora 15.45. „A venit prin fax, dar ordinul nu o să-l trimit azi (ieri – n.r.) pentru că se termină programul şi nu ştiu cine mai este prin primărie la ora asta. Mâine-dimineaţă (azi – n.r.) îl voi transmite, ca să avem timp să punem toate lucrurile la punct“, a spus Georgescu.
Şi purtătorul de cuvânt al Tribunalului Piteşti, instituţia care a transmis documentul către prefectură, a confirmat acest lucru în jurul prânzului. „Documentul a fost transmis prin adresa numărul 130 şi a ajuns la Prefectura Dolj. Primirea lui a fost confirmată verbal“, a spus purtătorul de cuvânt.
După emiterea ordinului de suspendare din funcţie, în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Craiova trebuie să delege atribuţiile de primar unuia dintre cei doi viceprimari, Mărinică Dincă sau Teodor Sas, ambii de la PD-L. Delegarea atribuţiilor ar pune capăt unei stări de incertitudine la nivelul administraţiei locale. Ca viceprimari, aceştia nu au dreptul să semneze documente de urbanism, cum ar fi certificate, autorizaţii sau avize de oportunitate, şi nici să autorizeze efectuarea de plăţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

79 COMENTARII