19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGospodării inundate în opt localităţi doljene

Gospodării inundate în opt localităţi doljene

Precipitaţiile căzute în ultimele zile au dat bătăi de cap doljenilor, mai multe locuinţe fiind inundate, începând de sâmbătă, în opt localităţi ale judeţului.
În Craiova, problemele au apărut în zonele devenite deja clasice – cartierele Brestei şi Catargiu, unde străzile au fost acoperite imediat de ape, acolo unde fie nu există canalizare, fie aceasta nu a mai făcut faţă volumului prea mare al precipitaţiilor. O gospodărie şi două case au fost inundate, reprezentanţii Companiei de Apă „Oltenia“ intervenind cu motopompe pentru scoaterea apei din case, sub supravegherea angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.
La Bratovoieşti au fost inundate trei case, pompierii voluntari dând o mână de ajutor pentru înlăturarea apei. Tot trei case au fost afectate şi la Ostroveni, unde apa a umplut şi două beciuri. La Bechet, apa a intrat în două imobile, Garda de Intervenţie Bechet intervenind la faţa locului pentru înlăturarea efectelor inundaţiei. Câte o casă a mai fost afectată de apă în Maglavit, Calafat şi Işalniţa, iar ieri dimineaţă Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a dat o mână de ajutor sătenilor din Coşoveni, unde apa afectase două gospodării.
„Cantitatea de apă căzută a fost mare, între 25-30l/mp, ajungând pe alocuri la 50l/mp, într-un timp relativ scurt. Nu s-au înregistrat însă pomi căzuţi sau acoperişuri distruse, iar inundaţiile provocate de precipitaţii nu au avut o amploare deosebită, producându-se doar punctual, în câteva localităţi“, a declarat cpt. Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS