16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateServicii amnezice la Primăria Craiova

Servicii amnezice la Primăria Craiova

Străzi şi alei betonate în 1976 şi care nu au văzut niciodată covorul asfaltic, vegetaţie sălbatică şi o singură platformă de gunoi pentru 20 de blocuri. Cam aşa arată zona din spatele blocurilor de pe Calea Bucureşti, la o sută de metri de centru. Autorităţile au venit, au promis chiar în mod public, la „Fii vocea cartierului tău“, că vor rezolva pro-blema, dar au uitat.

Nimeni nu contestă că bulevardul Calea Bucureşti arată din ce în ce mai bine, dar ce este în spatele blocurilor situate în această zonă nu este la fel de plăcut privirii. Şi mai ales craiovenilor care stau în acest cartier, pe străzile Mihail Moxa şi 13 Septembrie. Locatarii spun că străzile au fost betonate prin anii ‘70. De-a lungul timpului, cimentul s-a măcinat, pe alocuri a fost spart pentru diverse intervenţii, iar căile de acces sunt în prezent pline de gropi. Reprezentanţii diverselor servicii din cadrul Primăriei Craiova şi însuşi edilul-şef le-au promis oamenilor covor asfaltic, platformă de gunoi şi fasonarea copacilor, dar între timp au uitat. „Atunci când plouă, ca să ieşim pe Înfrăţirii sau Calea Bucureşti, trebuie să mergem pe terasamentul de lângă blocuri, acolo unde se poate. Străzile acestea nu au fost asfaltate niciodată. Am văzut că nici în acest an nu suntem prinşi în planul de modernizare“, a spus Marin Sorescu, administratorul asociaţiei Siloz Înfrăţirii. Oamenii spun că a fost asfaltată doar aleea care duce spre fosta Şcoală Generală nr. 7, unde recent a fost ridicat un bloc. Aceştia susţin că fiul edilului-şef ar fi implicat în ridicarea construcţiei care ulterior ar fi fost vândută şi că într-o noapte au apărut utilajele şi au amenajat strada şi bordurile până la scara imobilului cu pricina.

Între blocuri, ca în junglă

Locatarii celor peste 20 de blocuri din zona Siloz – Înfrăţirii nu stau prea bine nici în ceea ce priveşte gunoiul şi spaţiile verzi. RAADPFL şi Salubritatea împreună cu edilul-şef au venit, au notat, au măsurat şi nu s-au mai întors. De trei ani, locatarii aşteaptă o nouă platformă de gunoi, iar din februarie – fasonarea copacilor dintre blocuri. „În trecut, aici erau două platforme de gunoi. Una s-a desfiinţat pentru că a venit fostul proprietar şi şi-a revendicat terenul. Au rămas 20 de blocuri la o singură platformă. Au venit angajaţi de la primărie, din compartimentele specializate, după ce i-am atenţionat noi a nu ştiu câta oară, la „Fii vocea cartierului tău“, ne-au făcut promisiuni, dar degeaba“, afirmă Constantin Ionescu, locatar. Din păcate, veştile de la Serviciul de Gospodărire Comunală nu sunt bune. „Anul acesta, zona nu este prinsă în proiectul de investiţii. În viitorul apropiat se va analiza situaţia amplasării unei noi platforme în funcţie de spaţiul existent. Trebuie să se identifice suprafaţa disponibilă, să se facă un studiu de fezabilitate, un proiect tehnic şi ulterior se poate trece la construirea unei platforme comunale“, a declarat Laura Conu, reprezentanta primăriei.
Şi fasonarea copacilor a căror înălţime întrece un bloc cu patru etaje a rămas tot o promisiune. Ultima dată, lucrătorii de la RAADPFL au venit în luna februarie, dar au făcut cale întoarsă, pentru că nu aveau utilajele necesare. Nu au venit să ridice nici copacii căzuţi între blocuri şi pe care i-au îngropat bălăriile. „Copacii sunt aici de când s-au ridicat blocurile. Mulţi sunt uscaţi, iar la o vijelie riscă să cadă“, susţine Mihai V., locatar în blocul H2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII