23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024

Alro prinde puteri

Din punct de vedere tehnic, cele cinci hale active din Secţia Electroliză a Alro Slatina au început să lucreze la parametri mult mai buni, afirmă surse din fabrică. Zilele trecute, conducerea, cu acordul sindicatelor, a hotărât să închidă toată hala nr. 9 şi şi-a motivat decizia afirmând că măsura este ireversibilă pentru că energia consumată de aceasta crea mari probleme şi celorlalte hale. Decizia a venit după ce, în două mitinguri de amploare, liderii sindicali „se băteau cu pumnul în piept că nu vor fi nicidecum de acord cu închiderea vreunei hale“. După nenumărate şedinţe, promisiuni şi întâlniri la Consiliul Judeţean Olt, liderii au ajuns la o concluzie: „Dintre două rele am ales răul cel mai mic“. Aşa s-a închis definitiv hala nr. 9. Surse din cadrul societăţii susţin că oamenii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă şi că a scăzut credibilitatea liderilor sindicali.

 

„Lucrurile evoluează
spre bine“

 

Conform vicepreşedintelui Sindicatului Liber Alro, Tiberius Nagy, activitatea în celelalte hale a început să se redreseze. „După închiderea halei nr. 9, activitatea în celelalte cinci a început să se îmbunătăţească. Tehnic vorbind, cuvele funcţionează la parametri buni. Amperajul acestora este în creştere, iar mâine (azi – n.r.) cred că va ajunge la valoarea optimă. Acest lucru înseamnă că ne încadrăm în consumul de energie şi că va creşte şi producţia“, a declarat Nagy.

Şi şeful Secţiei Redresori al Alro susţine acelaşi lucru. „Am crescut intensitatea curentului electric, treptat, începând de luni. Acum, amperajul a ajuns la 110-113“, a declarat Aurelian Dumitrescu.

 

Deciziile se vor lua
la Zurich

 

Zilele acestea, la Zurich, va avea loc o întâlnire a conducerii Vimetco şi a membrilor Consiliului de Administraţie al grupului olandez pentru a stabili, printre altele, şi planul de măsuri pe care îl va adopta, anul acesta, Alro Slatina. „Zilele acestea are loc o întrunire a acţionarilor, a membrilor din Consiliul de Administraţie al Vimetco. Ei vor stabili data la care va avea loc şedinţa CA de la Alro, cea în care va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, precum şi planul de măsuri pentru situaţia de criză“, a mai spus Nagy.

Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul, nu a putut preciza data în care va avea loc primul CA al Alro de anul acesta. „Nu am ce să vă spun. Nu am o dată precisă. Cel mai probabil, va avea loc spre sfârşitul lunii acesteia“, a spus Popescu.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII