18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndreea Drăgan - la un pas de fericire

Andreea Drăgan – la un pas de fericire

Ştiţi despre cine este vorba: Andreea Drăgan, fetiţa cu două transplanturi de ficat, pentru care zeci de craioveni au donat bani care s-o ajute să ajungă într-o clinică din Franţa. Datorită lor, suma necesară s-a strâns! Iar acum Andreea şi părinţii ei se pregătesc pentru marea încercare!

Am găsit-o, bineînţeles, acasă, pentru că şcoala este încă un vis frumos… Se juca, la fel cum face în fiecare zi, de când a ieşit din spital, cu frăţiorul ei mai mic, Cătălin. Era la fel de slăbuţă şi palidă ca şi până acum, la fel de firavă şi obosită ca orice copil cu cinci intervenţii chirurgicale la activ. Şi totuşi, la o privire mai atentă, ceva la Andreea era schimbat. Ochii ei, altădată trişti şi goi, acum străluceau – de optimism şi de speranţă! Dar şi de aşteptarea celei mai grele, dar şi mai dorite încercări: plecarea în Franţa, acolo unde, cu ajutorul oamenilor de suflet, se va vindeca!

Publicată în ediţia din 25 octombrie, povestea Andreei Drăgan s-a transformat imediat într-o adevărată campanie umanitară, în care zeci de oameni s-au implicat trup şi suflet pentru salvarea acestei fetiţe de opt ani. Destinul copilei, nemilos la o vârstă prea fragedă, i-a sensibilizat atât pe craioveni, cât şi pe românii din alte oraşe sau din străinătate, astfel că, din ziua apariţiei articolului, telefoanele şi e-mail-urile nu au încetat să ajungă la GdS, fie pentru a se interesa de conturile deschise de mama fetiţei, Camelia Drăgan, fie pentru a stabili întâlniri prin care să-şi ofere ajutorul financiar.

Pensionari cu venituri derizorii au dorit să o ajute. Elevi impresionaţi de durerea unei mame şi-au donat alocaţiile. Români aflaţi la mii de kilometri depărtare de ţară au fost alături de noi, trimiţându-i Andreei sprijinul lor – material sau moral.

 

Pe 11 decembrie Andreea va fi în Franţa

 

După o lună, Gazeta de Sud a reuşit să finalizeze cu succes poate cea mai mare campanie umanitară din ultimii ani: s-au strâns aproximativ 11.000 de euro şi s-a asigurat transportul pentru Andreea şi părinţii ei în Franţa. Cei 5.600 de euro necesari numai pentru programarea Andreei au intrat în contul Clinicii Bicetre din Paris, care a răspuns prompt: fetiţa a fost programată pentru primele investigaţii pe 11 decembrie.

„Totul este stabilit“, ne-a declarat emoţionată şi abia obişnuită cu gândul Camelia Drăgan. „Am ţinut o corespondenţă serioasă cu şeful clinicii de pediatrie de acolo, dr. Bogdan Hermeziu, care, spre bucuria noastră, este român şi înţelege mai bine toată situaţia. Cum am strâns suma pentru Andreea, l-am anunţat şi am trimis banii în contul din Franţa. În două zile ne-au făcut programarea. Nu ştiam cum o să reuşim să ne asigurăm şi nouă, părinţilor, cazarea şi drumul, dar nu mai conta, Andreea era cea mai importantă… Oamenii au continuat însă să ne ajute, să ne trimită bani… În cele din urmă, am strâns întreaga sumă. Deja am făcut paşapoartele. Peste o săptămână mai mergem o dată la Fundeni, să facem ultimele analize… Şi nu ne mai rămâne decât să numărăm zilele până la plecare…“, a adăugat Camelia Drăgan, cu lacrimi de fericire în ochi. „Nu ştiu cum le-aş putea mulţumi vreodată celor care ne-au ajutat… Cuvintele sunt prea puţine… Sunt oameni pe care nici nu i-am întâlnit, care au dorit să rămână anonimi, dar ne-au oferit bani pentru salvarea fetiţei noastre… Este incredibil. Eram disperată, am venit la ziar fără prea multe speranţe, dar să ştiu că am încercat totul… Şi am reuşit. Mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat – cu bani sau numai cu un gând bun. Să vă ajute Dumnezeu pentru sufletele voastre bune!“.

 

Vă mulţumim!

 

Ieri, la ora 17.30, familia Drăgan a fost prezentă la emisiunea „Poveştiri Adevărate“. Povestea ei incredibil de tristă, de dureroasă a fost mărturisită unei ţări întregi. Le mulţumim tuturor pentru extraordinara şansă pe care i-au dat-o Andreei – aceea de a trăi: col.r. I.B., veteran de război, învăţătoarei N.M., grupului de angajaţi de la DUMAGAS TRANSPORT SRL, elevilor de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, domnului Boboc, PROFESSIONAL CONSULTING, SC Durbis Prod SRL – producţie termopane, lui Dan Toader (român stabilit în Angola), SC Texpo Fiorentini SRL (organizatorul EXPO MODA VISION de la Teatrul Naţional, cu ocazia Zilelor Craiovei), reprezentantului comunităţii românilor din Belgia, Primăriei Craiova, deputatului PLD de Dolj, Horaţiu Buzatu, senatorului Mario Ovidiu Oprea – preşedinte PNL Dolj, deputatului PNL de Dolj, Mihai Voicu, deputatului PD de Dolj, Marian Jean Marinescu, şi senatorului PD Radu Berceanu.

Nu trebuie să uităm ajutorul pe care ni l-a acordat domnul Cornel Mondea, director la SC ELECTROPUTERE SA, care a asigurat mai mult de jumătate din sumă, abordând persoane şi firme importante precum: deputatul PRM Tudor Mătuşa, doamna Ana Miulescu, SIF Oltenia, COMCEREAL, RELOC, SOFTTRONIC, MAT, BCR şi, evident, ELECTROPUTERE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII