25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaliu de Zilele Craiovei

Raliu de Zilele Craiovei

Împătimiţii curselor de maşini au asistat ieri la spectacolul automobilistic organizat de clubul Ghost Racing, Automobil Clubul Român (ACR) Dolj şi primărie cu ocazia Zilelor Craiovei, Gazeta de Sud fiind partener media.

Evenimentul s-a desfăşurat pe un circuit amenajat în parcarea Selgros, unde atmosfera a fost asigurată de sunetul motoarelor turate la maximum şi de scârţâitul anvelopelor. Vremea urâtă nu a reuşit să sperie publicul de câteva sute de craioveni, care au rezistat cu stoicism frigului. 40 de participanţi, atât din Craiova, cât şi din Bucureşti sau Braşov, au încercat să impresioneze asistenţa prin obţinerea unui timp cât mai bun pe traseul cu multe curbe, delimitat de cauciucuri de protecţie. Pentru a dovedi că sporturile cu motor nu sunt doar pentru bărbaţi, printre concurenţi s-a aflat şi o craioveancă, Raluca, la volanul unui automobil Peugeot. Din prezentare am aflat că are 29 de ani, este pasionată de cursele de maşini şi că a participat la mai multe evenimente de acest gen atât în ţară, cât şi peste hotare.

La start s-au aliniat maşini din toate categoriile, împărţite în trei grupe, în funcţie de capacitatea cilindrică a motoarelor: sub 1.400 centimetri cubi (clasa A), între 1.400 şi 1.800 cmc (clasa B) şi peste 1.800 cmc (clasa C). Au concurat autoturisme Oltcit, Tico, Dacia, Cielo sau Golf, ajungându-se până la maşini „supărate“ precum Subaru Impreza STI, Ford Mondeo ST sau Honda Civic Type R. „Pe acest traseu nu este atât de importantă maşina, cât îndemânarea conducătorului auto“, a amintit Eugenia Niţă, directoarea ACR Dolj la deschiderea evenimentului.

Desigur că incidentele nu puteau să lipsească. Unul dintre concurenţi a intrat în parapetul de cauciucuri şi a fost nevoit să se oprească, iar altul a lovit unul din stâlpii de iluminat ai parcării. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În final, a contat spectacolul. Câştigătorii, Daniel Marinescu, la clasa A, Marian Gruia, la clasa B, şi George Ilinca, la clasa C, au primit cupe şi diplome din partea organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII