16.2 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevul lui Zamfir, premiat la Suceava

Elevul lui Zamfir, premiat la Suceava

Răzvan Popescu, singurul copil din România pregătit de maestrul Gheorghe Zamfir, a luat premiul special la Festivalul Internaţional de Muzică Populară „Cântecele neamului“ Suceava 2007.

Festivalul-concurs internaţional de interpretare a cântecului popular românesc „Cântecele neamului“ s-a desfăşurat la Suceava în zilele de 19, 20 şi 21 octombrie 2007 şi a avut ca principal obiectiv afirmarea şi lansarea tinerilor solişti vocali şi instrumentişti elevi ai Şcolilor populare de arte din ţară şi ai celor similare din Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria, cu vârste cuprinse între 15 – 25 de ani. Cu toate că Răzvan Popescu are doar 12 ani, el a fost primit foarte bine la acest festival, atât de către public, cât şi de juriu şi oraganizatori. Răzvan cântă la orgă de la patru ani, iar de la nouă ani este prins în vâltoarea pasiunii pentru nai.

La Suceava a reprezentat cu mândrie Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, mai ales că aici, alături de profesorul Ştefan Popescu, a deprins tainele instrumentului său preferat. Premiul pe care Răzvan Popescu l-a obţinut la Suceava este important atât pentru că el a fost sub vârsta de concurs, cât şi datorită faptului că el şi un taragotist din Serbia, care a luat premiul I, au fost singurii interpreţi instrumentişti premiaţi la festivalul de la Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS