15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorii de blocuri, paznici la găurile din asfalt

Administratorii de blocuri, paznici la găurile din asfalt

Ca să scape de coşmarul trotuarelor sparte şi lăsate de izbelişte, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, îi pune pe administratorii de blocuri să supravegheze aducerea terenului la starea iniţială.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău spune că, în curând, administratorii blocurilor în faţa cărora se execută lucrări la coloanele de gaze, apă sau electricitate va trebui să supravegheze aducerea terenului la starea iniţială şi să semneze un document în acest sens. Ideea de a-i pune pe aceştia să păzească găurile din faţa imobilelor i-a venit edilului-şef după ce pe adresa administraţiei publice locale au sosit nenumărate sesizări legate de faptul că majoritatea lucrărilor executate în carosabil sunt lăsate neterminate sau sunt efectuate defectuos de muncitori. „Am dorit să termin cu haosul acesta din oraş şi am emis o dispoziţie prin care administratorii blocurilor în faţa cărora se vor executa lucrări să semneze un document prin care confirmă faptul că, după terminarea şantierului, terenul a fost adus la starea iniţială.

Reprezentanţii primăriei se vor întâlni cu adiministratorii însărcinaţi cu această treabă şi abia după ce vor avea semnăturile lor vor putea lua în primire lucrarea respectivă“, a declarat Mircia Gutău.

Edilul-şef din Râmnicu Vâlcea spune că s-a ajuns în situaţia în care o stradă abia asfaltată să fie spartă pentru ca angajaţii de la Distrigaz sau de la Electrica să îşi poată face reparaţiile programate dinainte, dar despre care primăria nu are habar. „Sunt firme care câştigă licitaţiile la Bucureşti şi apoi vin şi sparg asfatul şi trotuarele fără să ţină cont de faptul că recent s-a asfaltat sau s-au montat borduri“, a menţionat Gutău.

 

Strada Dacia, exemplul elocvent

 

Un exemplu de muncă şi bani investiţi în zadar este cel de pe strada Dacia, unde, cu numai câteva luni în urmă, municipalitatea a asfaltat întreaga arteră de circulaţie, refăcând în acelaşi timp şi trotuarele. După numai câteva săptămâni de la finalizarea lucrărilor, Distrigaz Sud, prin firma InstPro Drăgăşani, câştigătoare a unei licitaţii de lucrări, spărgea asfaltul de zor, distrungând şi bordurile primăriei şi blocând în mare măsură circulaţia pe o stradă importantă a oraşului deoarece inginerii constructorului consideraseră la acea vreme că e indicat să se spargă pe ambele părţi ale arterei. După aproape o lună, zeci de reclamaţii şi câteva amenzi usturătoare din partea municipalităţii, firma a refăcut într-o oarecare măsură troturarul şi porţiunile sparte din asfalt. Dar asta numai pentru că strada Dacia face legătură directă cu Ostroveni, iar şoferii iritaţi de mersul de melc al lucrărilor au inundat primăria cu reclamaţii. Gutău afirmă că aceste situaţii au loc deoarece nu există o colaborare directă şi nemijlocită de comisiile de la Bucureşti cu furnizorii de utilităţi a căror infrastructură trece pe sub străzile municipiului. „Calendarul lor de lucrări nu se suprapune cu cel de asfaltări al oraşului deoarece licitaţiile pentru aceste intervenţii se ţin la Bucureşti“, a explicat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS