14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNiţă aşteaptă destituirea, şefa ASP nu ştie nimic

Niţă aşteaptă destituirea, şefa ASP nu ştie nimic

Managerul spitalului se teme că i s-ar putea reproşa politica de personal


Managerul Spitalului Judeţean Slatina, Mihai Niţă, a primit informaţia că îşi va pierde postul de şef al unităţii până vineri, motiv pentru care şi-a contramandat în mare parte acţiunile programate, spunând că vor fi inaugurate în câteva zile Unitatea de Primiri Urgenţe şi sălile de naşteri renovate.
Despre posibilele motive de destituire, pe care inspectorii instituţiilor judeţene şi chiar inspectorii din minister le-au tot căutat prin documentele solicitate în ultima perioadă, Niţă a declarat: „Este exclusă problema datoriilor, n-ar avea cum să-mi impute aşa ceva. Pe probleme de contractare iar n-ar avea ce să spună. Consider că am făcut, poate, o greşeală atunci când am dat curs solicitărilor venite de pe secţii, angajând pe perioadă determinată, până la organizarea concursului, personalul de care unitatea avea nevoie. Numai că şi acest aspect poate fi interpretabil, pentru că şi aceste persoane angajate temporar vor susţine concurs alături de candidaţii din afară“, a spus Niţă.
Deşi tot spitalul vuieşte de vestea aşteptatei schimbări, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Dana Conea, a declarat că nu a primit oficial nici un document privind destituirea sau propunerea altei persoane pentru conducerea spitalului, dar că este dezamăgită de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, întâlnirile cu medicii-şefi ai secţiilor spitalului având un caracter pronunţat politic. „Este o porcărie politică şi îmi displace lupta aceasta care se dă pe la spatele meu. Întâlnirile cu medicii nu se mai fac să se discute probleme profesionale, ci am ajuns să comentăm articole din ziare“, a spus Conea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS