15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Urgenta se renoveaza... renovarea

La Urgenta se renoveaza… renovarea

Serviciul de Primire Urgente al Spitalului de Urgenta Craiova se modernizeaza. S-ar putea crede ca este o gluma având in vedere ca toata vara si toamna s-a lucrat la amenajarea sectiei in vederea montarii aparaturii de monitorizare noi pe care ar fi trebuit sa o trimita Ministerul Sanatatii Publice inca de acum o jumatate de an. Termenul s-a prelungit pâna la 31 decembrie si, potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, este posibil sa se prelungeasca din nou. Spitalul de Urgenta a primit de la ministerul de resort doar cele 10.000 de euro necesare pentru adaptarile si amenajarile finale in vederea montarii aparatelor. „Banii vor fi utilizati pentru imbunatatirea retelei de distributie a fluidelor medicale. De exemplu, vom amenaja rampe dotate cu oxigen, aspiratie si aer medical adaptate la aparatura care urmeaza sa fie montata“, a precizat ing. Petre Iordache, directorul administrativ al Spitalului de Urgenta Craiova.


Alti bani, alta distractie


Lucrarile de amenajare din vara si toamna au fost facute, potrivit celor declarate de Petre Iordache, cu forte proprii. Muncitorii au spart niste pereti pentru a largi saloanele, au fost puse paravane – de fapt niste perdele inscriptionate cu numele unitatii sanitare, si cam atât.


Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a profitat acum de intârzierea aparuta la achizitionarea aparaturii pentru a face treaba ca lumea si a pus muncitorii sa sparga din nou peretii. De data aceasta insa va fi ceva frumos, sustine dr. Cristina Calangiu, managerul interimar al unitatii sanitare.


„Suntem pregatiti sa primim aparatura, insa pentru a asigura circuitele functionale si pentru a schimba aspectul Urgentei mai avem de lucru. Vom repara practic totul, vom inlocui pardoselele, ferestrele, usile, astfel incât la sfârsit sa avem un serviciu de primire a bolnavilor asemanator cu cele din occident“, a spus Cristina Calangiu. Aceasta a mai spus ca lucrarile se vor finaliza pâna la sfârsitul acestui an cu bani – aproximativ sapte miliarde de lei – de la Consiliul Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS