18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltare neterminata in Râmnicu Vâlcea

Asfaltare neterminata in Râmnicu Vâlcea

Aflate in cartierul Goranu, la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, strazile Lespezi si Salistea Noua au trecut in acest an printr-un program de reabilitare si asfaltare, demarat printr-un credit accesat de Primaria Râmnicului. Potrivit ultimelor rapoarte, lucrarile pe aceste doua strazi marginase au fost efectuate in proportie de 80%. Din luna iulie, de când acestea trebuia terminate, utilajele firmei de constructii au abandonat lucrarea. Informarea privind situatia grava a asfaltarii de pe cele doua strazi a fost prezentata saptamâna trecuta consilierilor locali. Acestia au luat cunostinta de faptul ca lucrarile au fost executate de firma Forconcid si ca pâna in prezent agentului economic i se calculeaza penalizari pentru intârzierile din derularea contractului.


La inceputul lunii trecute, viceprimarul Constantin Monceanu afirma ca firma care se ocupa de lucrarile contractate pentru reabilitarea strazilor Lespezi si Salistea Noua a fost penalizata cu suma de 65.087 RON pentru intârzierile constatate de inspectorii primariei. Functionarii publici de la Departamentul de Investitii al primariei au afirmat ca firma Forconcid a cerut prelungirea termenului de finalizare a contractului, pâna in anul 2007. Tot ei spun ca reprezentanti ai primariei si ai agentului economic vor purta discutii incercându-se rezolvarea problemei. Intre timp, un credit bancar sta nefolosit, municipalitatea platind dobânzi pentru acesta. Tot in timpul in care primaria si constructorul stau la masa tratativelor, oamenii ce trec pe strada Lespezi se trezesc ca asfaltul se termina brusc, iar pe ultimii opt sute de metri pâna la intersectia cu DN 7 trebuie sa faca slalom printre gropi si guri de canal sau sa inoate in noroi, in functie de conditiile meteo.


„Vom trece la penalizari“


Situatia strazilor Lespezi si Salistea Noua nu este singulara. Din creditul accesat de municipalitate pentru acestea o parte a fost alocata unui proiect pentru un parc industrial in zona Ostroveni. Nici aici lucrarile nu stau prea bine. Data la care parcul trebuia dat in folosinta era 30 septembrie, dar lucrarile nu sunt terminate. Viceprimarul spune ca pentru acest obiectiv nu s-au calculat penalizari, insa, in viitorul foarte apropiat, primaria va trece la represalii. „Pentru Salistea Noua am trecut la penalizari. Vom calcula sanctiuni banesti pentru obiectivul de pe strada Lespezi si pentru parcul industrial“, a mentionat Monceanu.


Valoarea creditului contractat pentru cele doua lucrari este de 6.200.000 RON, iar pe 30 septembrie au fost decontati 3.100.000 RON in vederea realizarii obiectivelor. Potrivit functionarilor de la Investitii, costul creditului platit pâna in prezent bancii este de 72.000 RON. Conform ofertei de creditare, nu se percep penalitati pentru neutilizare. Viceprimarul se arata nemultumit de atitudinea firmelor cu care primaria a incheiat contracte pentru lucrari publice. „Este o practica mai veche ca proiectantul sa vina cu un proiect pe care ulterior il schimba, trenând astfel desfasurarea lucrarilor“, a afirmat Monceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS