16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePirelli a inaugurat o noua investitie la Slatina

Pirelli a inaugurat o noua investitie la Slatina

O noua investitie a grupului Pirelli Tyer in România a fost inaugurata ieri la Slatina in domeniul productiei de anvelope. Evenimentul a adunat toata floarea administratiei publice judetene si locale, sefi de institutii deconcentrate, câtiva dintre „greii“ grupului Pirelli la nivel mondial si in România, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, si reprezentanti ai guvernului român, printre care Alexandru Ene, consilierul premierului Tariceanu pe probleme de economie. Despre importanta momentului si despre insemnatatea noii investitii in strategia de dezvoltare mondiala a grupului italian au vorbit, printre altii, Francesco Gori, seful Pirelli pe industria de cauciuc la nivel mondial, Guglielmo Fiocchi, country manager in România, si ambasadorul Mancini.


Investitia de la Slatina se ridica la aproximativ 170 de milioane de euro, utilizeaza tehnologii avansate de productie nerobotizate si a fost conceputa pentru productia de anvelope de inalta performanta, cuprinzând gama Winter, High-Performance, Ultra High-Performance si SUV. Complexul industrial se intinde pe o suprafata de 500.000 de metri patrati, iar la final va avea peste 750 de angajati. Potrivit estimarilor specialistilor italieni, anul 2006 se va incheia cu o productie de 300.000 de anvelope, iar in 2007 productia va ajunge la doua milioane de anvelope. Conducatorii grupului spun ca nivelul maxim de productie va fi atins in 2008, când unitatea din Slatina ar trebui sa produca aproape 4,5 milioane de anvelope pe an, utilizând o forta de munca de 1.000 de angajati. Franceso Gori a spus ca, in viitorul apropiat, cota de export a anvelopelor produse in România va depasi 90 la suta. El a mai sustinut ca Pirelli intentioneaza sa valorifice zona Slatinei asociind activitatilor industriale o platforma de servicii logistice, informatice si comerciale. Grupul Pirelli a incheiat si un acord de colaborare cu Universitatea din Craiova care prevede un proiect de formare bazat pe cursuri postuniversitare si arii de cercetare comune. Specialistii grupului studiaza si posibilitatea demararii unor initiative de educatie si asistenta pentru copiii din zona si de integrare profesionala a tinerilor.


Anul trecut, Pirelli a inaugurat alta investitie la Slatina, respectiv SC Cord România SRL, specializata in producerea de cord metalic si unde anul acesta au aparut grave tensiuni intre muncitori, care spun ca li s-au incalcat mai multe drepturi legale, si patronat. Pirelli are in prezent 24 de fabrici in 12 tari si o structura comerciala si de distributie care se intinde in 160 de tari de pe toate cele cinci continente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS