18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebelusul, monitorizat de autoritati

Bebelusul, monitorizat de autoritati

Centrul de plasament este solutia cea mai buna din punctul de vedere al reprezentantilor Primariei Motatei si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj pentru micutul Ionel Golariu si cei trei frati mai mari.


O data cu gasirea micutului disparut din Spitalul de Urgenta Craiova, atât reprezentantii Primariei Motatei, cât si asistentii sociali ai DGASPC Dolj au trecut la monitorizarea permanenta a copilului. Desi conditiile necorespunzatoare de trai in care traiesc cei trei copii mai mari ai familiei, cât si problemele de sanatate ale parintilor erau bine cunoscute de oficialitatile comunei, pâna la disparitia bebelusului nimeni nu a sesizat organele abilitate.


Acum insa situatia s-a schimbat, primarul comunei solicitând sprijinul asistentilor sociali de la Directia Copilului, considerând ca institutionalizarea este cea mai buna solutie pentru copiii minori ai familiei. „Deja am facut cunoscuta situatia in care traiesc acesti oameni la toate institutiile abilitate. Impreuna cu secretarul primariei am decis ca avem nevoie de sprijinul celor de la Directia Copilului Dolj pentru ca ei s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, stiu mai bine ce este de facut in asemenea situatii. Noi insa suntem de parere ca solutia cea mai buna pentru bebelus este leaganul de copii. Un bebelus cu probleme nu poate trai in conditiile acelea, total improprii. Apoi, am dori sa clarificam intr-un fel si soarta fratiorilor mai mari, sa vedem daca nu cumva este mai bine ca si ei sa fie internati intr-un centru de plasament unde sa aiba conditii si unde cineva sa se ocupe permanent de ei“, a spus Constantin Enea, primarul comunei Motatei.


Soarta copiilor, decisa in functie de raportul Primariei Motatei


La rândul lor, reprezentantii DGASPC Dolj au luat legatura cu familia Golariu, au incercat chiar sa le propuna ca mama si bebelusul sa fie internati in regim de urgenta in centrul de la Parc. „De cum am aflat ca bebelusul a fost gasit, am si trimis o echipa care sa monitorizeze cazul, sa discute cu parintii, am trimis chiar si masina care sa ii aduca la Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Copiilor intre 0 si doi ani. La inceput reprezentantii spitalului dorisera sa il externeze pe copil, multumindu-se doar cu faptul ca acesta luase in greutate, dupa care insa s-au razgândit si l-au oprit impreuna cu mama sub supravegherea medicilor cel putin câteva zile. Era foarte periculos sa-l trimita acasa, mai ales ca bebelusul este suspectat ca ar avea tumoare. Asistentii nostri sociali i-au propus mamei ca dupa externare micutul sa fie adus in centrul nostru, dar momentan nu ne-a dat nici un raspuns. In functie de planul de servicii si ancheta sociala efectuate de cei de la primaria din comuna, noi vom putea sa cerem o ordonanta prezidentiala si vom lua micutul in ingrijirea noastra. Foarte grav este ca si mama copiilor, Marinela Urâta, nu este o persoana perfect sanatoasa“, a mentionat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.


In plus, angajatii Directiei au precizat ca vor face toate demersurile necesare pentru ca micutul sa fie dus la o clinica din Bucuresti pentru a fi operat la ochi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU