14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncep simularile pentru examenele nationale

Incep simularile pentru examenele nationale

Elevii din clasele a VIII-a si a XII-a se pregatesc pentru testele pe care le vor sustine in martie si aprilie, asemanatoare examenelor din vara. Primii care vor avea de rezolvat subiectele transmise de Ministerul Educatiei si Cercetarii sunt elevii din clasa a VIII-a. Sustinerea probelor este programata pentru zilele de 2 martie (limba si literatura româna), 4 martie (matematica) si 10 martie (istorie si geografie).


Sefii ISJ Olt au stabilit ca membrii comisiilor vor fi profesori din alte scoli, nu profesorii scolii, cum s-a intâmplat in anii trecuti, când rezultatele obtinute au fost considerate prea putin relevante. Cum aceste teste nu sunt obligatorii pentru elevi, fiecare scoala a trimis catre ISJ Olt lista cu solicitarile de la fiecare clasa a VIII-a, in functie de care se vor multiplica subiectele si se vor stabili comisiile.


Simularea examenului de bacalaureat va avea loc la inceputul lunii aprilie, fiind programate mai multe zile de sustinere a probelor. Aceste simulari sunt precedate in scoli de sedinte la care directorii i-au convocat pe diriginti, pe profesori si pe parinti, tema fiind pregatirea examenelor din vara. „Din datele pe care le avem in prezent, putem spune ca la examenele din vara vor fi rezultate mai bune decât cele de anul trecut“, a declarat inspectorul scolar general Carol Kovacs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS