18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursele sociale, neplatite de un an

Bursele sociale, neplatite de un an

Aproximativ 100 de elevi, beneficiari ai burselor scolare – sociale, medicale, de studiu sau de merit – de la Colegiul National „Stefan Velovan“ (fostul Liceu Pedagogic) din Craiova, nu si-au mai primit drepturile banesti din luna aprilie 2005.


Neplata la timp a burselor scolare – sociale, medicale, de revolutionar, de studiu sau chiar de merit – ale elevilor inscrisi in sistemul educational doljean agita tot mai mult spiritele. Intârzierile repetate ale burselor pentru cei 100 de beneficiari de la Colegiul National „Stefan Velovan“ din Craiova ii fac pe parinti sa spuna ca, „in loc sa-i ajute, bursa le da mai multa bataie de cap“. Ba mai mult, oamenii spun ca acest ajutor financiar a devenit un adevarat mar al discordiei intre scoala si familie. „Este un drept al copilului dat prin lege si nu are nimeni dreptul sa-l ia. Este ca si cazul unui salariat sau al unui pensionar care are dreptul la acesti bani, dar pe care, din nefericire, nu-i primeste decât dupa mult timp“, a spus indignata mama unei eleve de la Colegiul National „Stefan Velovan“, care a dorit insa sa-si pastreze anonimatul de teama unor eventuale repercusiuni din partea unitatii de invatamânt. De asemenea, femeia a mentionat si faptul ca fiica sa are mare nevoie de acest ajutor financiar, deoarece sufera de astm bronsic si are nevoie de medicamente.


Directorul colegiului spera intr-o reglementare


Conducerea Colegiului National „Stefan Velovan“ din Craiova recunoaste faptul ca 100 de bursieri nu au mai intrat in posesia banilor din aprilie 2005. Mai mult, directorul unitatii de invatamânt, Petre Predoi, aproape ca „nici nu se mai vede“ din documentele si sesizarile pe care din aprilie 2005 le tot inainteaza Primariei Craiova. „Luna de luna fac adrese peste adrese si le trimit primariei orasului de unde, de fapt, ne vin banii pentru aceste burse. Suntem restanti la toate categoriile de burse, nu numai la cele medicale. Acesta este purul adevar. Ii inteleg perfect pe parintii suparati care vin aproape zilnic la noi sa-si ceara drepturile, dar nu este vina noastra“, a precizat profesor Petre Predoi, director al Colegiului National „Stefan Velovan“. Acelasi punct de vedere l-a avut si administratorul financiar, Maria Sandulescu, care a intarit afirmatiile directorului. „Pentru a rezolva problemele parintilor si ale copiilor totodata, am facut tot felul de demersuri la primarie. Nu e vina noastra ca reprezentantii Directiei Economico-Financiare din primarie ne spun mereu ca nu sunt bani. Ba mai mult, Nicolae Pascu, directorul economic al Directiei Economico-Financiare, ne-a asigurat ca pe 10 februarie cel târziu vom intra in posesia banilor de burse“, a precizat Maria Sandulescu, administrator financiar. Totodata, aceasta a precizat ca, imediat ce unitatea de invatamânt va intra in posesia banilor pentru burse, copiii isi vor primi drepturile banesti retroactiv, de la ultima luna restanta si pâna in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS