15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

100 de posturi vacante de directori si directori adjuncti in scolile doljene

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori si directori adjuncti la unitatile de invatamint doljene, precum si pentru ocuparea unor posturi de inspectori scolari va avea loc in perioada 10 octombrie-15 noiembrie 2004. Sanda Ionica, inspector pentru management scolar in cadrul ISJ Dolj, spune ca la concurs vor fi scoase 101 posturi de director, 25 posturi de director adjunct, trei posturi cu norma intreaga la ISJ Dolj – dintre care doua posturi de inspector teritorial si unul pentru minoritati – o jumatate de norma de inspector de limba engleza si inca o jumatate de norma pentru inspector de fizica. Metodologia si bibliografia de concurs impreuna cu lista posturilor vacante vor fi afisate vineri la sediul inspectoratului doljean. Candidatii isi pot depune dosarele in perioada 20 septembrie – 8 octombrie, intre orele 10.00-14.00, la sediul ISJ Dolj.

Amenda de 30 de milioane de lei pentru folosirea de forta de munca la negru

Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti au verificat, in ultima saptamina, 19 angajatori in vederea depistarii persoanelor care lucreaza fara a avea intocmite forme legale. La patru angajatori controlati au fost depistate sase persoane, dintre care patru femei, care lucrau fara forme legale. Inspectorii au dispus imediat masuri de intrare in legalitate si au aplicat trei sanctiuni cu avertisment, conform OG nr. 2/2001, si o amenda in valoare de 30 de milioane de lei. Pentru incalcarea altor prevederi in domeniul relatiilor de munca, s-au dispus angajatorilor zece masuri pentru remedierea deficientelor constatate, doi dintre acestia fiind avertizati. Tot in aceasta perioada, la Compartimentul Evidenta Muncii din cadrul ITM, au fost inregistrate 153 de contracte individuale de munca. (R.G.)

Directia Silvica Gorj a cumparat padure de 23 de miliarde

Directia Silvica Gorj a cumparat, de la inceputul anului si pina in prezent, padure de la cetateni in valoare de 23 de miliarde de lei. Pretul mediu pentru un hectar de padure a fost de 80 de milioane de lei. Costel Bobic, directorul Directiei Silvice Gorj, a spus ca, pina la sfirsitul anului, institutia ar mai putea achizitiona padure de la proprietari in valoare de inca zece milioane de lei, daca dosarele vor fi complete.

Accident mortal la Danesti-Gorj

Matei Merindei, de 47 de ani, din Tirgu Jiu, a decedat marti dupa ce autoturismul in care se afla s-a lovit de un cap de pod. Acesta se afla pe scaunul din dreapta soferului in autoturismul Opel Astra condus de Constantin Barbonie, de 43 de ani, din Tirgu Jiu. Pe raza localitatii Danesti, intr-o curba la stinga, conducatorul auto a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum si s-a izbit de un cap de pod. Matei Merindei a fost transportat in stare grava la spital, dar a decedat pe drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS