15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Incepe cea de-a doua sesiune a bacalaureatului

Cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an incepe azi, in trei centre de examen din Dolj. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, presedintele comisiei judetene de examen, spune ca sint 1.169 de candidati inscrisi, insa majoritatea au de sustinut examene la doar doua discipline, restul probelor fiind echivalate. Astfel, 788 de candidati vor da examen la matematica, iar 578, la limba si literatura romana. Examenul propriu-zis debuteaza pe 23-24 august, cu proba orala la limba si literatura romana, la care se vor acorda note ca si in sesiunea precedenta.

Femeile ortodoxe din Romania – in pelerinaj in Ardeal

Manastirile si locurile istorice din Ardeal vor face, in perioada 23 – 29 august 2004, obiectul unui pelerinaj organizat de Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor din Romania – filiala Craiova. Printre obiectivele vizate se numara Manastirile Prislop, Rimet, Necula, Rohia si Lapusul Romanesc, precum si Catedrala Ortodoxa si Gradina Botanica din Cluj-Napoca.

Primarul comunei Turcinesti este si secretar, si casier

Primarul comunei gorjene Turcinesti, Vasile Gogalniceanu, este si secretar, si casier. „Secretara si casiera sint in concediu de maternitate. Am numit alte persoane pentru a prelua atributiile acestora, dar tot eu trebuie sa am grija“, spune primarul Vasile Gogalniceanu. Acesta a trimis la Agentia Nationala a Functionarilor Publici o adresa prin care solicita avizul pentru incadrarea temporara pe aceste posturi a altor persoane. Potrivit primarului, eliberarea avizului poate dura si patru luni, perioada in care el trebuie sa asigure functionarea institutiei.

SONFR trimite copiii institutionalizati in tabara

Zece copii din centrele de plasament craiovene vor participa la tabara de vara din localitatea Valea Mare – judetul Covasna. Toate cheltuielile vor fi suportate de catre Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor din Romania – filiala Craiova. Reprezentanti ai filialei SONFR – Craiova vor insoti copiii in tabara. Actiunea se inscrie in calendarul activitatilor umanitare al acestei organizatii.

Prefectura Gorj a lansat site pentru investitori

Prefectura Gorj a lansat un site destinat exclusiv investitorilor si celor care vor sa isi deschida o afacere in judet. Departamentul de specialitate al prefecturii a introdus pe site aproape 2.000 de pagini cu informatii care se refera la potentialul judetului, oportunitatile de investitii, firme, posibili parteneri de afaceri. Pe linga scurta prezentare istorico-geografica a judetului, site-ul mai contine un top al exportatorilor, precum si link-uri utile. Adresa site-ului este: www.investesteingorj.ro.

Se cauta secretari pentru noile comune din Olt

Noua din localitatile recent infiintate in judetul Olt vor organiza concurs pentru ocuparea posturilor de secretar de primarie. In acest sens, din 16 august au inceput inscrierile pentru concursul mentionat, termenul-limita fiind 6 septembrie. La concurs au voie sa participe persoane care sa aiba o vechime in munca de minimum doi ani si cu studii superioare juridice sau economice. Concursul propriu-zis se va desfasura intre 16 si 17 septembrie.

Au venit banii pentru despagubiri

Judetul Vilcea va primi despagubiri de aproape 140 de milioane de lei, pentru calamitatile provocate de inundatiile de la sfirsitul lunii trecute, cind apele au iesit din matca si au distrus 54 de gospodarii si peste 260 de km de drumuri judetene si comunale. Banii provin din fondul de interventie aflat la dispozitia Ministerului Administratiei si Internelor si sint destinati in special lucrarilor de regularizare a unor riuri si piriuri care, atunci cind ploua abundent, ies din matca si distrug gradinile oamenilor din vecinatatea albiilor. Primele investitii se vor face pentru regularizarea piriului Luncavat si a afluentilor acestuia in sectorul Vaideeni si Popesti, a piriului Lotru, in aval de lacul de acumulare de la Bradisor, regularizarea piriului Olanesti, intre localitatile Baile Olanesti si Rimnicu Vilcea, si a piriului Topolog, intre localitatile Ticveni si Galicea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS