15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România, evoluție modestă contra Suediei în debutul preliminariilor CE 2020. Vezi reacțiile de după joc!

Fotbal / România, evoluție modestă contra Suediei în debutul preliminariilor CE 2020. Vezi reacțiile de după joc!

Naţionala României a debutat cu stângul în preliminariile EURO 2020, după ce a fost învinsă de Suedia , sâmbătă seara, pe „Friends Arena“ din Solna, cu scorul de 2-1 (2-0), în Grupa F. Scandinavii s-au impus grație golurilor marcate de Robin Quaison (’33) şi Viktor Claesson (’40), în timp ce pentru tricolori a înscris Claudiu Keşeru (’58).

Prima repriză, sub așteptări

România a făcut o primă repriză slabă şi a încasat două goluri, după erori mari de apărare. Scandinavii au controlat jocul în prima parte, dar primele oportunităţi au aparţinut echipei noastre, Chipciu trimiţând primul şut pe poartă în minutul 15, de la 18 metri. Răzvan Marin (’28) a expediat un şut de la 20 de metri, dar balonul a fost prins de portar. Stanciu a executat o lovitură liberă de la 27 de metri (’32), dar balonul a trecut pe pe lângă ţintă.

Suedia a deschis scorul prin Robin Quaison, care a trimis în plasă din colţul careului mic, de lângă Dragoş Grigore, după centrarea lui Augustinsson (’33, 1-0). A urmat un șut peste poartă al lui Alex Mitriţă (’35), apoi gazdele şi-au majorat avantajul, Viktor Claesson șutând la colţul lung, după o minge respinsă de apărarea noastră (’40, 2-0).

Puşcaş a avut ocazia să reducă din handicap, dar şutul său din unghi a fost respins de Olsson (’44).

Keșeru și Tătărușanu au ieșit la rampă

România a avut un joc mai legat în repriza secundă, iar Răzvan Marin a ratat o mare ocazie în minutul 55, dar voleul său de la 14 metri s-a dus mult peste poartă. Keşeru a redus din diferenţă cu o lovitură de cap, din plonjon, după o centrare a lui Răzvan Marin (’58, 2-1). Keşeru a trecut pe lângă golul egalizator în minutul 64, apoi suedezii au ieşit la joc şi şi-au creat câteva oportunităţi bune. Ciprian Tătăruşanu a respins în primă fază şutul lui Krafth (’60), s-a opus și la încercarea lui Quaison (’72) și a „agăţat“ o minge trimisă cu boltă de Berg (’83).
Săpunaru a cerut penalti la un duel în careul suedez, în minutul 87, la o centrare a lui Chipciu. Suedia a fost aproape de un nou gol prin Isak (’90+1), al cărui şut la colţul lung a fost deturnat de Tătăruşanu. Ultima fază a meciului putea aduce egalarea, dar Săpunaru (’90+3) a şutat în blocajul lui Olsen.

Suedia: Robin Olsen – Mikael Lustig (’24, Emil Krafth; ’81, Alexander Fransson), Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Emil Forsberg (’68, Gustav Svensson), Sebastian Larsson, Krsitoffer Olsson, Viktor Claesson – Robin Quaison (’88, Alexander Isak), Marcus Berg. Selecţioner: Janne Andersson.

România: Ciprian Tătăruşanu – Cristian Manea, Dragoş Grigore, Cristian Săpunaru, Nicuşor Bancu – Tudor Băluţă (’78, Andrei Ivan), Răzvan Marin – Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu, Alexandru Mitriţă (’46, Claudiu Keşeru) – George Puşcaş (’64, Ianis Hagi). Selecţioner: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Svensson (’90+3), S. Larsson (’90+4) / Grigore (’72), Hagi (’79), Săpunaru (’82).

Au arbitrat: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett; Paul Tierney (Anglia).

Delegat UEFA: Ariel Kenneth Scheiman (Israel).

Observator UEFA pentru arbitri: Jan Carlsen (Danemarca).

Tot sâmbătă, Malta a învins cu 2-1, pe teren propriu, reprezentativa Insulelor Feroe, în timp de Spania a trecut cu 2-1 de Norvegia.

1. Suedia 1 1 0 0 2:1 3
2. Spania 1 1 0 0 2:1 3
3. Malta 1 1 0 0 2:1 3
4. România 1 0 0 1 1:2 0
5. Norvegia 1 0 0 1 1:2 0
6. Feroe 1 0 0 1 1:2 0

România va juca următorul meci din această campanie cu selecţionata Insulelor Feroe, marţi, de la ora 21.45, la Cluj-Napoca. În etapa viitoare se mai joacă Malta – Spania și Norvegia – Suedia, tot marți, de la ora 21.45.

Contra: Am făcut greșeli copilărești

Selecţionerul Cosmin Contra nu a fost prea fericit la finalul jocului, recunoscând că le-a reproşat elevilor său prestaţia pe care au avut-o înainte de pauză.

Am intrat un pic în ei la pauză. Le-am spus că nu asta e faţa lor şi nu ăsta e nivelul lor la un asemenea meci. M-a ajutat şi schimbarea lui Claudiu, pentru că nu aveam nimic de pierdut şi am jucat cu două vârfuri. Apoi l-am băgat şi pe Ivan, îi puteam surprinde cu viteza lui. I-am felicitat pentru a doua repriză, dar i-am certat pentru prima. Au fost două reprize diferite. În prima, am fost timizi, am făcut cadou două goluri, nu am câştigat foarte multe dueluri, nu am avut intensitate. Am luat gol când ne-am aşezat mai bine pe teren. Din păcate, am făcut greşeli copilăreşti, iar la nivelul ăsta eşti taxat imediat. În repriza a doua am avut altă intensitate, am dat gol, am stat mult în jumătatea lor de teren. Sigur, pentru că am riscat, au avut câteva contre periculoase, dar şi aşa am avut ocazia mare din final, a lui Săpunaru, unde probabil a fost şi un penalti. Trebuie să luăm repriza a doua şi să rămânem cu ea“, a declarat Contra, la Pro TV.

„Guriță“ a explicat și de ce l-a înlocuit pe Alex Mitriță, dar a vorbit și despre șansele de calificare.

Am băgat un atacant şi aveam nevoie şi de un jucător care să facă faza defensivă, iar Mitriţă e un jucător mai mult de atac. Nu are intensitatea necesară din punct de vedere defensiv la un asemenea meci. L-am băgat pe Stanciu acolo, în stânga, pentru că ştiam că el face şi faza defensive“, a explicat Contra.
Avem returul acasă, iar orice rezultat de 1-0 sau 2-0 ne ajută. E doar începutul, rămân cu senzaţia că, jucând 90 de minute cum am făcut-o azi, în repriza a doua, nu am fi pierdut aici“, a mai spus selecţionerul.

Stoichiță, nemulțumit de Mitriță

Șeful Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, s-a declarat nesatisfăcut de rezultat şi de jocul din prima repriză, dar i-a lăudat pe elevii lui Cosmin Contra pentru prestaţia din repriza a doua şi l-a lăudat în mod special pe George Puşcaş.

„Nu sunt deloc satisfăcut de ce s-a întâmplat. Ne dă speranţe repriza a doua, când le-am pus probleme suedezilor și am reuşit să înscriem. E bine că am reuşit să ajungem în careu, să ratăm ocazii. Păcat de prima repriză. Nu poţi spune că au fost jucători emoţionaţi între cei tineri. Puşcaş mi-a plăcut foarte mult. N-a avut ocazii de gol, dar a fost omul care a reuşit să continue ce a iniţiat în poziţii foarte dificile. A protejat mingile, s-a luptat“, a mai spus Stoichiţă, mărturisind că l-a dezamăgit Alex Mitriță: „În partea stângă parcă n-am avut ce aşteptam. Mă aşteptam foarte mult de la Mitriţă. Poate nu şi-a revenit. E o problemă. Să vedem ce se mai poate repara în meciurile următoare“.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS