13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Ruladă italiană din carne de vită

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 kg carne tocată de vită, o lingură de ulei de măsline, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 200 g pastă de roşii, 300 g pesmet, o lămâie, un ou, 100 g parmezan ras, 40 g unt, sare şi piper, salată verde pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Ungeţi o tavă de 10×21 cm şi tapetaţi-o cu hârtie de copt, lăsând 2 centimetri de hârtie pe margine. Încălziţi uleiul într-o cratiţă, la foc moderat. Adăugaţi ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat şi căliţi-le timp de 4 minute sau până când se înmoaie, apoi lăsaţi-le să se răcească. Între timp, amestecaţi într-un castron carnea tocată, sosul de roşii, 250 g de pesmet, coaja rasă de lămâie şi jumătate din amestecul de ceapă şi usturoi. Asezonaţi cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Puneţi apoi amestecul în tava pregătită în prealabil. Combinaţi restul de pesmet cu restul de ceapă şi usturoi şi cu parmezanul ras şi puneţi-l peste carne. Daţi totul la cuptor timp de 30 de minute, apoi acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi mai lăsaţi-o în cuptor încă 20-25 de minute sau până când se pătrunde. Lăsaţi preparatul să se răcească în tavă timp de zece minute, apoi scoateţi rulada pe un platou. Tăiaţi-o şi serviţi-o împreună cu frunze de salată verde.

Plăcintă cu mere şi caramel

Ingrediente (pentru 8 porţii): 400 g zahăr pudră, 1/4 cană de apă călduţă, 2 mere Golden, 4 ouă, o linguriţă de esenţă de vanilie, 1/2 cană de ulei de măsline, 250 g făină cu agent de creştere, 150 g făină normală, smântână dulce pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Ungeţi o tavă rotundă de plăcintă cu puţin ulei şi tapetaţi-o cu hârtie de copt (inclusiv pe margini). Amestecaţi o cană (de 250 g) de zahăr cu apa călduţă într-o cratiţă, la foc moderat. Lăsaţi cratiţa pe foc, amestecând încontinuu, timp de 3 minute sau până când zahărul se dizolvă. Daţi apa cu zahăr în clocot, apoi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute sau până când se formează caramel. Turnaţi caramelul în tava pregătită în prealabil. Tăiaţi merele rondele subţiri şi aşezaţi-le peste caramel, în formă circulară (bucăţile trebuie să se suprapună). Puneţi ouăle, esenţa de vanilie şi restul de zahăr într-un castron şi bateţi-le cu mixerul până când amestecul se îngroaşă. Turnaţi făina în ploaie şi amestecaţi până se încorporează. Puneţi amestecul obţinut în tavă, peste mere. Daţi plăcinta la cuptor timp de 50-55 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească 5 minute. Tăiaţi prăjitura şi serviţi-o caldă, împreună cu smântână dulce.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU