16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrataţi buzele crăpate

Trataţi buzele crăpate

Buzele crăpate îşi pot recăpăta aspectul sănătos cu ajutorul produselor de îngrijire.

 

Vântul rece de afară şi aerul cald din încăperi sunt doi factori care duc la apariţia crăpăturilor la nivelul buzelor. Fenomenul poate afecta pe oricine şi se produce din cauza absenţei glandelor sebacee. Problema buzelor crăpate este agravată de lipsa de vitamina B. „Şi pasta de dinţi usucă buzele. De aceea, în perioada în care acestea crapă, se recomandă înlocuirea pastei de dinţi cu fluor cu bicarbonatul de sodiu, uşor umezit, sau cu un gel de dinţi care conţine aloe vera“, a precizat Flori Băloi, cosmeticiană.

 

Tratamente naturiste

 

Şi medicina naturistă oferă soluţii. „Buzele se pot unge cu ulei de măsline sau pot fi şterse cu o felie de castravete crud. Buzele îşi recapătă aspectul sănătos şi dacă sunt unse cu unt fără sare sau cu smântână proaspătă“, a precizat cosmeticiana. De asemenea, nu trebuie să uitaţi de rujul hidratant sau de balsamul pentru buze. Dermatologii au observat de-a lungul timpului că femeile în vârstă sunt mai puţin predispuse să aibă buzele uscate decât bărbaţii de aceeaşi vârstă. Concluzia la care au ajuns specialiştii, citaţi de site-ul csid.ro este că folosirea rujului timp îndelungat ajută la protejarea buzelor. Acest lucru se întâmplă pentru că rujul protejează buzele, într-o oarecare măsură, de razele UV sau de frig. Razele ultraviolete pot usca pielea sensibilă a buzelor, prezentând un risc crescut de dezvoltare a cancerului, în special pentru că pielea lor este lipsită de melanină, un pigment care protejează epiderma. De aceea, folosirea unui balsam cu factori de protecţie UV este importantă în orice anotimp. Sugestia specialiştilor este să alegeţi unui produs cu factor de protecţie UV mai mare de 15.

Dacă nu sunteţi o adeptă a rujului sau gloss-ului, balsamul de buze nu trebuie să vă lipsească.

De asemenea, pentru a nu mai avea bătăi de cap, este bine să uitaţi obiceiuri precum umezirea frecventă a buzelor. Efectul acestui gest aproape involuntar este că vă simţiţi buzele moi pe moment, numai că, de fapt, situaţia se înrăutăţeşte. Umezitul buzelor are acelaşi efect ca spălatul des pe mâini: expunerea repetată la apă îndepărtează stratul subţire de substanţe grase de la suprafaţa pielii, cauzând deshidratarea acesteia.

 

Fiţi blândă cu buzele dumneavoastră

 

Nu uitaţi de alimentaţie. Când buzele dumneavoastră sunt crăpate, roşii şi vă ustură, cel mai indicat este să evitaţi anumite alimente care ar putea duce la iritarea lor: ardeiul iute, muştarul, alimentele sărate, sucul de portocale şi băuturile alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS