17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActorul craiovean Alex Calangiu a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul craiovean Alex Calangiu a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul craiovean Alex Calangiu a fost distins luni cu premiul Gopo pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Viorel Stănese din filmul Libertate – Filmul.

Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, a fost declarat și cel mai bun film al anului.

Alex Calangiu a absolvit cursurile departamentului de Teatru din cadrul Universității din Craiova în anul 2008 și este angajat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova din anul 2015.

Filmul Libertate este inspirat din povestea prea puțin cunoscută a evenimentelor din decembrie 1989 de la Sibiu, când, în haosul generat de schimbarea de putere, peste 500 de milițieni, securiști și civili au fost ținuți captivi într-o piscină dezafectată și acuzați de terorism. Filmul a câștigat Premiul Cinematografelor de Artă la Festivalul de la Sarajevo și Premiul Publicului pentru Cel Mai Popular Film Românesc în cadrul TIFF 2023. 

Din distribuția impresionantă fac parte Iulian Postelnicu, care a obținut premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Alex Bogdan, Marius Manole, Leonid Doni, Mirela Oprișor, Cătălin Herlo sau Ionuț Caras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS