24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut la licitație după 112 ani

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut la licitație după 112 ani

Un ceas de buzunar placat cu aur, recuperat odată cu trupul neînsufleţit al celui mai bogat pasager de pe Titanic, va fi vândut la o licitaţie ce are loc sâmbătă în Regatul Unit, informează de Agerpres.

Omul de afaceri John Jacob Astor a murit la 47 de ani în naufragiul celebrului transatlantic Titanic din 1912, după ce a reuşit să o urce pe soţia lui, Madeleine, pe o barcă de salvare.

Cel mai bogat pasager de pe Titanic

Trupul său neînsufleţit a fost recuperat din Oceanul Atlantic şapte zile mai târziu, împreună cu un ceas de buzunar Waltham, placat cu aur de 14 carate şi gravat cu acronimul „JJA”.

„Astor este binecunoscut ca fiind cel mai bogat pasager de la bordul RMS Titanic şi era considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume la acea vreme, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari americani, echivalând câteva miliarde de dolari în zilele noastre”, a declarat directorul casei de licitaţii, Andrew Aldridge.

Ceasul a fost complet restaurat după ce a revenit în familia Astor. A fost purtat pentru o vreme de fiul magnatului, Vincent. Apoi i-a fost oferit fiului secretarului executiv al tatălui său, William Dobbyn.

Ceasul va fi pus la o licitaţie ce va fi organizată sâmbătă de casa Henry Aldridge & Sons în oraşul Devizes din comitatul englez Wiltshire. Ar putea fi vândut cu un preţ cuprins între 100.000 şi 150.000 de lire sterline

Citește și: 1,8 milioane de români își vor sărbători onomastica de Florii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS