17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinA venit vremea sandalelor. Cum le poţi alege pe cele mai potrivite

A venit vremea sandalelor. Cum le poţi alege pe cele mai potrivite

Vremea bună a grăbit puţin perioada în care se pot purta sandale. Însă acest lucru nu putea să provoace decât bucurie, fiindcă sandalele sunt unele dintre cele mai iubite piese din garderoba femeilor. Fie că vorbim despre sandale cu talpă joasă sau despre cele cu toc, ele pot aduce mereu un plus important ţinutei vestimentare alese. 

Atunci când alegem sandalele pe care vrem să le cumpărăm trebuie să ţinem cont de anumite aspecte, dar mai ales de forma piciorului. În primul rând, pentru o pereche de sandale pe care le vom purta în mod obişnuit, este important să alegem o culoare care să se plieze uşor pe nuanţele care predomină în garderoba noastră. În acest fel vom putea să ne folosim de perechea de sandale un timp îndelungat şi să le asortăm la multe ţinute. În altă ordine de idei, dincolo de culorile care merg bine împreună, trebuie să ţinem cont de modelul care ne oferă confort şi în care picioarele noastre se simt cât mai bine. Acest lucru ţine, bineînţeles, de lăţimea piciorului sau de forma acestuia.

De exemplu, pentru picioarele mai late, care se umflă destul de des, trebuie să eviţi modelele cu barete multiple, pentru că acestea vor deveni supărătoare mai ales când picioarele se vor umfla. Dacă, totuşi, îţi doreşti un astfel de model de sandale, trebuie să le porţi atunci când vei petrece un timp mai scurt încălţată cu ele. În schimb, în cazul unui picior îngust nu prea există oprelişti în alegerea unui model potrivit, fiindcă acest tip de picior se va simţi confortabil în aproape orice tip de sandale. 

Degetele picioarelor pot dicta tipul de sandale pe care să îl alegi 

Un alt aspect de care poţi ţine cont atunci când alegi sandalele potrivite pentru tine sunt degetele picioarelor. Există trei categorii de degete care îţi indică cea mai potrivită formă a sandalelor pe care le poţi cumpăra şi care să arate foarte bine în picioarele tale. 

Piciorul egiptean – acesta este tiparul în care primul deget este cel mai lung, restul sunt din ce în ce mai mici. Dacă ai un astfel de picior poţi purta sandale cu toc, doar dacă au platformă, pentru că ai nevoie de stabilitatea suplimentară oferită de aceasta. În lipsa platformei, degetul mare va trebui să sustină toată greutatea, iar din cauza presiunii, se poate deforma. Alege sandale cu talpa rotunjită la vârf şi evită-le pe cele ascuţite.

Piciorul grecesc se regăseşte în situaţia în care al doilea deget (corespondent cu arătătorul de la mână) este cel mai lung. Această formă a degetelor este cea mai des întâlnită, iar stabilitatea pe care o oferă este un avantaj clar. Poţi purta fără griji sandale cu toc, fără platformă. Evită modelele cu talpă pătrată în vârf, pentru că degetul piciorul grecesc riscă să depăsească limita tălpii, iar efectul va fi unul inestetic. Al treilea tip de piciorul este cel roman, unde primele trei degete au aceeasi lungime. Sandalele cu talpă pătrată în vârf pot fi alegerea perfectă pentru tine. De asemenea, poţi încălţa modele cu toc, fără platformă, pentru că cele trei degete îţi oferă stabilitatea necesară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS