22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLocuitorii din Sopot vor avea gaze, Magistrala va trece chiar prin comună

Locuitorii din Sopot vor avea gaze, Magistrala va trece chiar prin comună

După introducerea reţelei de alimentare cu apă în comuna Sopot, următorul proiect de mare anvergură pe lista primăriei este aducerea gazelor. Înfiinţarea reţelei de gaze aduce un avantaj locuitorilor de aici, întrucât magistrala va trece exact prin Sopot.

Cătălin Trăistaru, primarul comunei, precizează ce alte investiţii sunt în desfăşurare în localitate, pe lângă cele din şcoli, alimentarea cu apă şi reabilitarea sediului Primăriei, proiecte despre care acesta a vorbit în materiale anterioare.

Reporter: Ce prevede proiectul pentru înfiinţarea reţelei de gaze în comuna Sopot?

Cătălin Trăistaru: Înființarea rețelei de gaze este un proiect care include satele Sopot, Beloț, Sârsca, Bașcov, Pietroaia. Bineînţeles că este investiție strategică pentru modernizarea comunei noastre. Conform studiului de fezabilitate, rețeaua de distribuție se va întinde pe o lungime de 29,5 kilometri, vor fi branșate 1036 gospodării și 16 obiecitive socioculturale. Proiectul de introducere a gazelor naturale este un proiect-mamut, cu o valoare de peste 33 milioane lei, depus pe Programul “Anghel Saligny. Un lucru foarte bun pentru noi este că noua magistrală va trece chiar prin comuna Sopot. Ea pleacă de la Ișalnița și ajunge la Grecești. Astfel, ne vom putea racorda direct la conductă și amplasăm stația de pompare la noi în comună.

Primarul comunei Sopot, Cătălin Trăistaru

Reporter: Ce alte proiecte se află în desfăşurare în acest moment în comuna Sopot?

Cătălin Trăistaru: Avem prin PNRR un proiect în valoare de 160.649 lei, pentru Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS /alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local). Este vorba despre realizarea unui sistem GIS, o platformăde date deschise prin care datele disponibile la nivel de localitate sunt accesibile publicului. 

Mai avem şi un proiect de reabilitare a cişmelei publice din satul Sârsca şi a cişmelei din satul Pietroaia. Este vorba despre reparaţii curente, cu fonduri de la bugetul local, cu o valoare de 125.198 lei. 

Reporter: Ce mesaj le transmiteţi locuitorilor din Sopot?

Cătălin Trăistaru: Mesajul meu este cel dintotdeauna, suntem aici pentru a realiza cât mai multe proiecte care să dezvolte comuna. Acesta este rolul nostru, al administraţiei locale, şi investiţiile din ultimii ani vorbesc de la sine. Vom continua să accesăm proiecte şi să creştem nivelul de trai, să îmbunătăţim constant condiţiile pentru copiii care învaţă în Sopot. Educaţia, sănătatea şi infrastructura sunt temelia comunităţii şi rămân priorităţile mele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS