17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Baobabul poate trai pâna la 5.000 de ani. Urmeaza maslinul – 2.000, stejarul – 1.600, teiul – 1.150, cedrul -800, parul – 400, chiparosul – 350, ulmul – 335.


Pe tarmurile Marii Mediterane creste un arbore-busola, pinul de Alepo. Are inaltimea de 10-15m. Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.


Savantul indian Sing a supus unii arbusti din familia Potos, timp de o luna, unui tratament zilnic intre orele 5.00 si 6.00 dimineata. S-a constatat ca acesti arbusti au avut o crestere considerabila fata de altii carora le-au lipsit sunetele odihnitoare ale flautului. Sporul de 25 de procente in inaltime, 50 de procente in numarul de frunze si 30 de procente in dimensiunea frunzelor sunt cifre care demonstreaza influenta muzicii asupra cresterii acestor arbusti.


Pe insula Madagascar se inalta copacul de pâine, care e supranumit „mama padurii“. Copacul atinge o inaltime de 20 m, având o circumferinta de peste cinci metri.


Un botanist suedez a realizat un ceas cu totul original. Bazându-se pe faptul ca unele specii de flori se trezesc si adorm la ora exacta, el a plantat flori intr-o anumita ordine. In acest fel, el a creat un ceas adevarat, ale carui flori se trezesc pe rând, indicându-i ora respectiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU