16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Kriszta Incze și Cătălina Axente sunt la JO! Alexandra Anghel mai are o șansă

Lupte / Kriszta Incze și Cătălina Axente sunt la JO! Alexandra Anghel mai are o șansă

Kriszta Incze, categoria 62 kg, și Cătălina Axente, 76 kg, și-au obținut biletele pentru Paris în turneul de calificare mondial de la Istanbul. Cu o zi înainte, Alin Alexuc Ciurariu reușise același lucru la greco-romane, categoria 130 kg.

La cat. 62 kg, Kriszta Tunde Incze a învins-o în optimi pe australianca Nachi Masuda, în sferturi a trecut de chinezoaica Jia Long, iar în semifinale a câştigat meciul decisiv cu belarusa Veronika Ivanova.

Cătălina Axente a învins-o în optimile cat. 76 kg pe lituanianca Kamile Gaucaite, în sferturi a dispus de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale s-a impus în faţa belarusei Anastasia Zimiankova.

La cat. 68 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a învins-o în preliminarii pe italianca Dalma Caneva, în optimi s-a impus în faţa kazahei Elena Şalîghina, în sferturi a trecut de letona Elma Zeidlere, dar a pierdut semifinala cu indianca Nisha Nisha. Anghel va mai avea o şansă de a ajunge la Paris, dacă va câştiga meciul pentru bronz şi barajul pentru JO 2024 cu cealaltă medaliată cu bronz a categoriei.

La greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut a câştigat meciul pentru bronz cu polonezul Michal Tracz, însă a pierdut barajul olimpic cu sârbul Georgij Tibilov.

La cat. 87 kg, Nicu Samuel Ojog a pierdut în recalificări în faţa polonezului Arkadiusz Kulynycz.

Citește și: Lupte / Alin Alexuc merge la Olimpiadă! Evoluții excelente la Istanbul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS